1 logo smitshoekJO15-1 neemt geen revanche tegen Alexandria'66

De eerste nederlaag van het seizoen werd geleden op bezoek bij Alexandria op een manier die menig speler, trainer of supporter nog wist. Dit werd vooraf nogmaals aan de spelers aangehaald om zo de scherpte er nog eens extra op te krijgen. We begonnen met Shery, Milan, Nathan, Luca, Reno; Thom, Jordi, Brett; Jayden, Julian en Jelmer. Lloyd, Renzo, Tyren en Thijmen begonnen op de bank.

De voorbespreking kon eigenlijk direct de prullenbak in. Smitshoek kreeg geen druk op de opbouw van Alexandria en werd veelvuldig achter de bal aangestuurd. Ergens ook zeker een kwaliteit van de gasten, want aan de bal waren ze technisch vaardig en erg dynamisch. Aan de andere kant hadden we wel wat agressiever mogen zijn. Soms kwamen we niet eens in de duels en als we in duels kwamen, verloren we ze. Leverde dat grote kansen op voor Alexandria? Nee. Was het vaak dreigend? Ja. Aan de bal waren we zelf te slordig, maar de mooiste aanval kwam over de linkerkant. Een vaak getrainde aanvalsvorm werd gepresenteerd welke eindigde met een kopbal van Jayden die door de keeper gepakt werd. Voor de rust kwamen de gasten wel op voorsprong. Van een communicatiefout werd keihard geprofiteerd door de slimme spits van de ploeg uit Capelle a/d IJssel.

In de rust werden wel vraagtekens gezet bij de intenties van de groep? Als je nou vorige keer zo van het veld stapt bij Alexandria dan hadden de trainers wel een andere reactie verwacht. Gelukkig was de schade nog te overzien en konden we nog wat rechtzetten.

Smitshoek kwam beter uit de kleedkamer, maar van verzorgd spel was vandaag geen sprake. Via veel opportunisme en direct voetbal kwamen we wel in dreigende situaties. Na vijf minuten kwam Lloyd binnen de lijnen voor Jayden. Hiermee kwam er wat meer schwung in het spel. Lloyd kreeg twee moeilijke kansen, maar zijn volleys gingen net naast de paal. Om nog meer druk op de tegenstander te krijgen hadden de trainers een tactisch foefje in gedachte. Tyren kwam het middenveld versterken ten koste van Milan. De druk nam toe. Julian zijn inzet ging opnieuw rakelings naast, Jelmer zijn schot werd gekeerd net als schoten van Jordi en Luca. Vanuit een Smitshoekse hoekschop kwamen de gasten er razendsnel uit en schoten de 0-2 achter Shery. Vlak daarna maakte de scheidsrechter het weer spannend door een vrij gemakkelijke strafschop toe te kennen na een overtreding op Thom. Jordi schoot deze bekwaam tegen de touwen. Smitshoek probeerde nog wel, maar miste het stukje geluk om nog langszij te komen. Positief was het feit dat Renzo na lange tijd zijn eerste minuten weer wist te maken. Hij kwam tien minuten voor tijd binnen de lijnen voor Thom. Alexandria was de betere vandaag, maar wij hebben ook aardige kansen gekregen in de tweede helft.

Helaas weer een nederlaag. Hopelijk heeft de groep ingezien dat er wel weer een stapje bij mag op de trainingen. De wedstrijd tegen Baronie is een cruciale om in ieder geval de plek in de subtop te handhaven. Vol goede moed gaan we er weer tegenaan.