1 logo smitshoekSmitshoek JO13-1 speelde zaterdag 31 maart UIT tegen nummer twee JEKA JO13-1. Een eerlijke kraker waar beide teams lang naar hebben uitgekeken. Deze wedstrijd stond aanvankelijk gepland op 3 maart. Vanwege de voorjaarsvakantie in West, dat anders is dan in Zuid, diende Smitshoek een verzoek in om de wedstrijd binnen de flexibele winterstop te verplaatsen. Helaas was dat niet mogelijk. Dus zou Smitshoek JO13-1 met een afgeroomd team de wedstrijd spelen.

Maar, Smitshoek kreeg hulp vanuit onverwachte hoek: de weergoden besloten tot een algehele afgelasting van deze competitieronde. De KNVB zorgt dan voor een inhaaldatum, en de bondsgoden vonden een zaterdag in de Mei-vakantie. Dit keer was het JEKA dat dan personele problemen zou hebben, en diende bij Smitshoek het verzoek in om de wedstrijd te verplaatsen. Dus Smitshoek kon kiezen: spelen tegen een afgeroomd JEKA op 5 mei, of de eerlijke strijd aangaan op 31 maart? Smitshoek koos voor het laatste. Immers, Smitshoek is koploper, en heeft vertrouwen om de wedstrijd te spelen.

Om 8.15 uur vertrok dan ook een volle bus richting Breda. De spelers zitten geconcentreerd achterin de bus, de meegereisde fans houden elkaar aan de praat in het voorste gedeelte van de bus.

Dan de wedstrijd. In alles is te merken dat het om een topwedstrijd gaat: gezonde spanning bij spelers en toeschouwers. In een heerlijke temperatuur en aangename zon was het een echte wedstrijd. Smitshoek toonde gretigheid en had in de eerste helft een aantal goede kansen, maar die werden niet gepromoveerd tot een doelpunt. Ook JEKA had een deel van de eerste helft een veldoverwicht, maar dat leidde niet tot echte kansen. Toch scoorde Smitshoek de 0-1 na een door de prima leidende scheidsrechter toegekende strafschop.

De tweede helft leek veel op de eerste helft. Smitshoek verslapte niet, en kwam ook tot een aantal kansen. De 0-2 was dichterbij dan de 1-1. JEKA kwam ook nu niet tot echte kansen, maar had zomaar op gelijke hoogte kunnen komen nadat een schot op de lat belandde. Na het laatste fluitsignaal volgde natuurlijk weer een vreugde-explosie, en de punten konden mee de bus in. Gezien de kansen-verhouding boekte Smitshoek een terechte overwinning. Deze overwinning geeft dan ook een beter gevoel dan een eventuele winst tegen een afgeroomd JEKA op 5 mei. Op deze zonnige zaterdag blijft Smitshoek JO13-1 de trotse koploper, en mag het volgend weekend rusten.

Tot slot melden we nog graag de sportieve benadering vóór, tijdens en ná de wedstrijd van de spelers en begeleiding van JEKA.

Statistieken:
JEKA JO13-1 - Smitshoek JO13-1 0-1 (0-1)

Opstelling:
Marcio; Renzo (45. Stephanio), Rutger (45. Ruben), Bink, Jip; Mischa, Ot (40. Kalle), Thijs; Job, Xiodyon, Nano.
Joa en Yoshua bleven met een blessure aan de kant.

Scoreverloop:
0-1 Mischa (p.)

Zaterdag 7 april is Smitshoek JO13-1 vrij. Daarna volgt op zaterdag 14 april wederom een topper, dan UIT tegen TSC.