1 logo smitshoekDe wedstrijd tegen hekkensluiter Rotterdam United JO13-2 stond zaterdag 7 April op het programma. Smitshoek JO13-3 begon met Tygo, Thijs, Luuk, Elijah, Corné, Matthijs, Wessel, Rocco, Dylano, Jim en Josha. Tom begon op de bank en Stijn was nog geblesseerd.

Ondanks alle waarschuwingen begon Smitshoek niet scherp aan de wedstrijd. Er was een eerste kans via Josha die goed de achterlijn haalde, teruglegde op Jim, die vervolgens Dylano vond, maar het duurde te lang en het schot smoorde. Het was meteen duidelijk dat Smitshoek veel beter kon voetballen. Maar met onderschatting als grootste vijand stond het al snel 0-1 voor Rotterdam United, na een vrije trap waarbij een United speler de vrije doorgang kreeg. Dat moest toch echt anders en Smitshoek begon zich langzaam te beseffen dat er wel gewerkt moest worden. Wessel kopte een hoekschop op de keeper, en de druk op Rotterdam nam toe. Matthijs zette goed door aan de rechterkant tot aan de achterlijn en speelde Jim aan die al helemaal klaar stond voor de 1-1. Vervolgens ging het snel. Rocco werd onderuit gehaald na een mooie loopactie, en Elijah streepte de vrije trap in de kruising: 2-1. Bij een aanval over links legde Jim terug op de inkomende Matthijs die de 3-1 erin schoof. Wessel ging goed door op de keeper na een passje van Jim en kreeg de bal na meerdere pogingen uiteindelijk toch in het doel: 4-1. En Smitshoek ging met 5-1 de rust in nadat Wessel een corner van Dylano erin tikte.

Voor de 2e helft was het strijdplan duidelijk: Op naar de dubbele cijfers! Wessel gaf een mooie steekpass op Tom, die met een schitterende beweging een tegenstander het bos in stuurde om vervolgens de bal bijzonder fraai over de keeper heen in de bovenhoek te schieten: 6-1. Matthijs gaf een pass op Jim, die de bal over de uitkomende keeper heen lifte in het lege doel voor de 7-1. En toen leek Smitshoek het wel genoeg te vinden en de wedstrijd kabbelde wat voort. En zo kreeg Rotterdam United de kans om van afstand op het Smitshoekse doel te schieten, waar de bal over de in de lucht graaiende Tygo in het doel verdween: 7-2. Volledig onnodig en gewoon het resultaat van het te makkelijk nemen door Smitshoek. Elijah kreeg een strafschop mee nadat hij door 3 tegenstanders onheus bejegend werd in het vijandelijke strafschopgebied. Matthijs schoot de penalty er beheerst in voor de 8-2 eindstand.

En zo wint Smitshoek JO13-3 alweer de 5e wedstrijd in de 1e klasse. Vandaag was de tegenstander gewoon een paar maten te klein, en in zulke wedstrijden moet de scherpte opgebracht worden om vol door te blijven voetballen voor een hoge uitslag. Nou is 8-2 een ruime winst, maar eenieder die de wedstrijd gezien heeft weet ook dat je eigenlijk met 10-0 had moeten winnen. Meer scherpte voorin, en geen fouten achterin. Aanstaande woensdag 11 April speelt Smitshoek JO13-3 om 19:00 thuis tegen Spartaan JO13-6 voor de beker. Een mooie gelegenheid om te laten zien wat Smitshoek JO13-3 kan als ze een hele wedstrijd vol doorgaan. Hup Smitshoek!