1 logo smitshoekDeze wedstrijd is de laatste in een serie van vier (!) opeenvolgende lastige uitwedstrijden. Smitshoek JO13-1 ging als koploper op exact de helft van de competitie de winterstop in. In 10 wedstrijden werden 27 punten verzameld. De koppositie werd net voor de winterstop overgenomen van RBC. Maar wat zegt zo'n tussenstand? Twee punten voor op RBC, drie op JEKA, en TSC op zes punten.

En dan staat na de winterstop eerst een opwarmer tegen Kloetinge op het programma, maar daarna de serie van 4 lastige uitwedstrijden: RBC, Sliedrecht, JEKA en TSC. Zo'n tussenstand in de winterstop zegt dus niks, alleen dat je er wel bij bent.

Op het fraaie complex van TSC in Oosterhout kreeg Smitshoek heel vroeg een discutabele strafschop tegen: 1-0 voor de thuisploeg. Het leek erop dat de scheidsrechter hier eerder Smitshoek mee hielp dan TSC. Het ongrijpbare extra, dat ontbrak in de beginfase van de wedstrijd, kwam weer in het elftal en dat leidde tot twee fraaie treffers, en dus de 1-2 voorsprong.

Na rust controleerde Smitshoek de wedstrijd en de voorsprong. Grote kansen leverden dat aan beide kanten niet op. TSC was onmachtig om in de buurt van keeper Marcio te komen, die in de eerste helft nog een beslissende redding had bij de stand van 1-2.

De vier lastige uitwedstrijden leverden een ongekende perfect score op: vier keer winst, een geweldige teamprestatie. Samen met de winst op Kloetinge dus 5 gespeeld 15 punten na de winterstop.

Er resteren nu nog vijf wedstrijden, waarvan drie in eigen huis. Natuurlijk hoopt heel Smitshoek dat deze laatste serie tot iets moois leidt.

Statistieken:
TSC JO13-1 - Smitshoek JO13-1 1-2 (1-2)

Opstelling:
Marcio; Stephanio (40. Renzo), Rutger (40. Ruben), Bink, Jip; Mischa, Ot, Thijs; Job, Xiodyon, Nano.
Joa sluit volgende week weer aan, Kalle en Yoshua deden mee bij de o12.

Scoreverloop:
1-1 Xiodyon
1-2 Xiodyon

Videobeelden zullen binnenkort te zien zijn op: https://www.youtube.com/channel/UCtQzcTFhWmQqcko5h1k8_8g

Zaterdag 21 april mag Smitshoek JO13-1 eindelijk weer eens THUIS spelen: Smitshoek JO13-1 - MOC'17 JO13-1, aanvang 10.00 uur.