1 logo smitshoekZaterdag 21 April werd de thuiswedstrijd tegen VFC JO13-1 gespeeld. Pepijn, Milan en Mees kwamen Smitshoek JO13-3 versterken omdat Tom, Stijn en Luuk niet konden spelen. Bedankt Pepijn, Milan en Mees, prima gespeeld! Smitshoek JO13-3 begon met Tygo, Thijs, Elijah, Mees, Corné, Matthijs, Wessel, Rocco, Dylano, Jim en Josha. Pepijn en Milan begonnen op de bank.

Smitshoek JO13-3 vloog er meteen vanaf het eerste fluitsignaal op. Bij de eerste aanval gaf Josha voor op Jim die in de 1e minuut scoorde, maar het doelpunt werd helaas afgekeurd omdat de keeper te fors belaagd zou zijn. In de 4e minuut passte Rocco goed op de vrijstaande Dylano, die samen met Jim alleen op de keeper af snelde. Dylano behield het overzicht zodat Jim de 1-0 erin kon schieten. Halverwege de eerste helft scoorde Elijah de 2-0 met zijn knie uit een corner van Dylano. VFC had weinig in te brengen, maar kreeg nog wel een ongelooflijke kans nadat Tygo de bal volledig miste bij het uitkomen. Gelukkig was Elijah rap genoeg om de bal uit de doelmond voor de voeten van de aanvaller weg te tikken.

VFC begon de 2e helft met veel meer inzet en strijd dan Smitshoek, die ondanks de bespreking in de rust weer eens te afwachtend uit de kleedkamer waren gekomen. VFC creëerde een aantal kansen, maar Tygo met de verdediging van Thijs, Pepijn, Mees en Corné hield goed stand in deze fase. Coach Bruno besloot om Elijah naar voren te dirigeren om meer druk op de verdediging bij VFC te leggen. Dat resulteerde in de 3-0 nadat Josha Elijah aanspeelde aan de linkerkant van het strafschopgebied, en Elijah op kracht en snelheid zich niet van de bal liet zetten. In de 50e minuut gaf Matthijs een mooie dieptepass op Wessel, die onderuit ging in het strafschopgebied. Het was een makkelijk gegeven penalty, maar dat weerhield Dylano niet van de 4-0. VFC scoorde de 4-1 bij een uitbraak door het midden met een boogbal over Tygo. De wedstrijd werd kort gestaakt na een vermeend akkefietje tussen de grensrechter van VFC en Wessel waarbij de emoties hoog opliepen. Na een korte onderbreking werd de wedstrijd verder uitgespeeld, zonder verder noemenswaardige gebeurtenissen.

En zo wint Smitshoek JO13-3 eenvoudig met 4-1 van VFC JO13-1. Na de wedstrijd werd bekent dat PPSC van koploper Kethel Spaland had gewonnen, wat betekent dat Smitshoek voorlopig 1e staat. Maar PPSC heeft slechts 3 punten minder en 2 wedstrijden minder gespeeld. Dat maakt het gelijkspel van afgelopen woensdag tegen PPSC wel wat wrang, want bij winst had Smitshoek alles in eigen hand gehad voor het kampioenschap. Aanstaande dinsdag speelt Smitshoek tegen Kethel Spaland, en dat belooft een echte kraker te worden. Smitshoek JO13-3 mag er dus weer vol tegenaan. Hup Smitshoek!