1 logo smitshoekHet is Smitshoek niet gelukt om koploper Noordwijk op de knieën te krijgen. In een gelijk opgaande wedstrijd onder heerlijke omstandigheden werden de supporters getrakteerd op een zeer vermakelijke wedstrijd vol spanning, mooie aanvallen en twee ploegen die voor de overwinning speelden. Noordwijk kwam via Nick van Staveren op voorsprong in de eerste helft en wist vlak voor tijd een fout aan Smitshoekse zijde af te straffen via Martijn le Congé.

De toon in de openingsfase werd direct gezet door Sean Verburg die al na vijf minuten op de bon ging. Een typerende overtreding waarmee Smitshoek een signaal af wilde geven aan de bezoekers. Opvallend detail was dat Smitshoek en Noordwijk in de laatste paar wedstrijden evenveel punten wisten te verzamelen, terwijl het verschil op de ranglijst aanzienlijk is. Verburg was een plaag voor de Noordwijk defensie en werd vaak flink aangepakt, maar was a la Suarez twee verdedigers te snel af en zag een zeker doelpunt ter nauwer nood geblokt worden door een verdediger van Noordwijk. Aan de andere kant moest Mike van der Wijngaart vooral voorzetten uit de lucht plukken en werd hij één keer echt getest op een kopstoot van Emiel Wendt, maar ook hier bracht hij redding. Aan de andere kant was het Bart Deprez met een prima schot tegen de binnenkant van de paal, waarbij de bal over de doellijn rolde door het hoge gras en nog net kon worden weggewerkt. Zo ging de wedstrijd gelijk op en kwamen beide teams voor elkaars doel. Vijf minuten voor de rust was het Noordwijk met een goede aanval over de rechterkant en was het Nick van Staveren die bij de tweede paal een voorzet van Hoofdklasse topscorer Tjeerd Westdijk afrondde. Laurens Visser kopte een minuut voor rust nog net over het doel van Roy Rondeltap.

In de tweede helft ging de thuisclub op zoek naar de gelijkmaker. De uiterst betrouwbare linksback Mustafa Celen speelde twee tegenstanders in de zestienmeter van Noordwijk uit en de opvolgende inzet van Bart Deprez eindigde op de lat. Het zit de clubtopscorer in de afronding niet mee de laatste weken. In de 52e minuut werden de geblesseerde Sean Verburg en Thijs Oomsen vervangen door Luc Delmee en Lorenzo Braaf. Aan beide kanten ontbrak het daarna aan echt uitgespeelde kansen. Smitshoek was wel dreigend, maar wist Noordwijkse doelman Rondeltap te weinig te testen. Aan de andere kant maakte de Smitshoek defensie een zeer solide indruk. De wissel van topscorer Tjeerd Westdijk was dan ook een groot compliment voor het centrale duo in de personen van Marcel Varela Ribeiro en John van Vught. Zo ontstond er een interessante strijd om het middenveld, waarbij het middenveld van de oranjehemden de spitsen veelvuldig aan het werk zetten. Een kwartier voor tijd kwam Damian van der Oever binnen de lijnen voor Noah de Neijs. Smitshoek bleef zoeken naar de verdiende gelijkmaker en kreeg in minuut 86 een goede mogelijkheid, maar zowel de inzet van Laurens Visser als Luc Delmee kon niet tot doelpunt gepromoveerd worden. Een minuut voor tijd viel het doek voor de mannen van Richard Middelkoop. Na balverlies in de as van het veld strafte Noordwijk middenvelder Martijn le Congé dit keihard af en besliste de wedstrijd in Noordwijks voordeel: 0-2.

Smitshoek kan opnieuw terugkijken op een prima wedstrijd. Het spel wordt met de week beter en de beloningen hiervoor gaan vanzelf komen. Volgende week wacht een nieuwe thuiswedstrijd tegen het Zeeuwse HSV Hoek. Hopelijk kan Smitshoek opnieuw dit spel op de mat leggen, want dan kan de nacompetitie op zeker ontlopen worden.

Opstelling Smitshoek:
Mike van der Wijngaart, Thijs Oomsen (52. Lorenzo Braaf), Marcel Varela Ribeiro, John van Vught, Mustafa Celen; Erwin Bravenboer, Noah de Neijs (78. Damian van der Oever), Laurens Visser; Juriën Reineta, Bart Deprez, Sean Verburg (52. Luc Delmee).

foto's: John van Neuren

01..jpg 02.jpg 03..jpg 04..jpg 05..jpg 06..jpg 07..jpg 08..jpg 09..jpg 10..jpg 11..jpg 12..jpg 13..jpg 14..jpg 15..jpg 16..jpg