1 logo smitshoekHet seizoen loopt langzaam ten einde. Met nog drie potjes te spelen, lijken we af te stevenen op een vierde of vijfde positie. Om het seizoen goed af te sluiten, wilden we nog wel zoveel mogelijk punten halen. De eerdere thuiswedstrijd tegen Baronie werd met 4-2 gewonnen, dus hopelijk konden we dat spelbeeld herhalen. We misten Milan (vakantie/blessure), Julian (vakantie), Renzo (blessure), Luca (geschorst) en Nigel (ziek). Trainer Peter maakte zijn rentree in de rug-out. We begonnen met Shery, Nathan, Yannick, Jordi, Reno; Tyren, Brett, Thom; Jayden, Lloyd en Jelmer. Sem was de enige wissel.

Smitshoek pakte in de openingsfase direct het initiatief met dynamisch voetbal waar Baronie ontzettend veel moeite mee had. In deze fase van de wedstrijd hadden we ook op voorsprong moeten komen. Een kopbal van Jordi ging net over het doel. Na negen minuten vond Tyren na een mooie slalom Jelmer die verwoestend uithaalde en zijn bal van de lijn gehaald zag worden. Vier minuten later kreeg ook Brett nog een kans, maar ook zijn bal werd ter nauwer nood verdedigd. Als een duveltje uit een doosje kwam Baronie eruit en kwam brutaal op een 1-0 voorsprong. Smitshoek schakelde bij en zo duurde het maar vier minuten voordat de gelijkmaker in het mandje lag. Een geweldige pass met buitenkant links van Reno werd opgepikt door de opkomende Nathan die de bal voorgaf op Lloyd. Lloyd knalde hem in één keer in de bovenhoek. Geweldige goal die zeker een atmosfeer had verdiend van 50.000 man in plaats van het redelijk uitgestorven Sportcomplex van Baronie. Toch liepen we ook soms wat te knoeien en kreeg Baronie voor de rust nog een enorme kans, maar gelukkig ging dat schot naast.

In de rust vonden de jongens dat ze een stuk beter waren en dat we dit tempo vast moesten houden. Baronie zou op een gegeven moment het toch niet meer aan kunnen lopen plus als we voor zouden komen, kwam er alleen maar meer ruimte. Deze plannen konden echter na drie minuten de prullenbak in, want Baronie kwam door opnieuw een mooie omschakeling op een 2-1 voorsprong. Dit gaf de thuisclub meer energie en zo ontstond er een wedstrijd vol strijd waarin Smitshoek minder gemakkelijk bij het doel van de ploeg uit Breda kwam. Aan de bal wisten we ons gemakkelijk onder de druk uit te voetballen, maar wisten we gewoon te weinig kansen te creëren. Er was veel miscommunicatie en hierdoor ook meer balverlies. Een schot van Tyren ging net naast en ook een schot van Lloyd eindigde net tegen de buitenkant van de paal. Aan de andere kant kwam Baronie er tweemaal goed uit en gingen deze schoten gelukkig over en naast. Er was in ieder geval genoeg strijd en zo kwamen we twintig minuten voor tijd op 2-2 doordat Jordi een hoekschop van Jelmer inkopte. Hierna kwam Sem voor Jayden en werd Jordi doorgeschoven naar de spits om voor de winst te gaan. Buiten opnieuw een kans voor Lloyd kwamen we niet tot heel veel gevaar. Baronie kreeg nog twee goede mogelijkheden. Shery wist met een formidabele save een voorsprong voor de thuisclub te voorkomen en zag in de slotfase een lob net over zijn doel gaan. Zo stond er na 70 minuten 2-2 op het scorebord.

Er had zeker meer ingezeten in het begin van de wedstrijd. Helaas kwamen we twee keer op achterstand en heeft dit het verloop van de wedstrijd erg bepaald. Aan de andere kant zijn we blijven knokken en komen we twee keer terug na een achterstand. Toch voelde dit gelijke spel als een nederlaag aangezien we het gevoel hadden dat er meer in had gezeten. Over twee weken wacht OJC Rosmalen uit.

JO15 1