1 logo smitshoekNa de volle score in de poulefase te hebben gehaald, mocht Smitshoek O23 nu aantreden tegen Spartaan 20 O23. Inzet was een plaats in de kwartfinale van de Drukzo Talent Cup. Aangezien Spaartaan 20 altijd over goede jeugd beschikt, was het interessant te zien hoe de Smitshoek talenten dit examen zouden doorstaan.

Het eerste kwartier gaat de strijd gelijk op en zijn er kansen aan beide kanten. Leroy heeft een paar fraaie passeeracties, gevolgd door voorzetten die helaas nog niets opleveren. Aan de andere kant weet Oscar prima te redden met zijn voeten nadat de Spartaan spits een indrukwekkende solo wilde bekronen. Na een goede aanval legt Jibbe de pal opzij naar Soufian die zijn schot net naast ziet gaan. Nadat een vrije trap van Spartaan net over gaat, is het Smitshoek dat het middenveld in handen neemt. Onder aanvoering van routinier John, die in de 22e minuut net over schiet, wordt Smitshoek sterker. Het is mooi om te zien dat Smithoek echt als een elftal voetbalt, ondanks dat het elftal is samen gesteld uit B, A en 2e elftal spelers. Individueel mogen de Spartaan talenten wellicht wat gevaarlijker zijn, maar qua team is Smitshoek de tegenstander steeds meer de baas in deze wedstrijd. Verdedigend staat het met Lichion, Heibe, Tracey en Ramon uitstekend en worden er in het 2e gedeelte van de 1e helft geen kansen meer wegegeven. Smitshoek is nog wel een paar keer gevaarlijk. Een kopbal van Micha wordt van de lijn gehaald en Tim heeft pech dat een fraaie goal wegens buitenspel wordt afgekeurd. De ruststand van 0-0 is dan ook een logisch gevolg.

In de 2e helft is er een zelfde spelbeeld. Smitshoek dat de wedstrijd controleert, maar moet blijven oppassen op de o zo gevaarlijke individuele acties van Spartaan. Gelukkig staat het vizier na deze acties meestal niet meer zo heel scherp en verdwijnen de schoten naast en over het doel. Met Allard als invaller wordt getracht nog meer druk naar voren te geven en de durf van trainer Martin wordt beloond wanneer in de 28e minuut Leroy vanaf de linkerkant een voorzet geeft die door Tim beheerst in wordt geschoten, zodat Smitshoek op voorsprong komt. In het laatste kwartier worden de afstanden op het veld groter en wordt de wedstrijd steeds spannender. Met Jason erbij wordt getracht de winst over de streep te trekken maar Spartaan zet aan en scoort in de 37e minuut de gelijkmaker na een mooie aanval vanaf de linkerkant. In de laatste minuten proberen beide partijen de strafschoppen te vermijden (er moet een winnaar komen). De beste kansen zijn in de laatste minuten voor Spartaan, maar gescoord wordt er niet meer. En dus moeten strafschoppen beslissen wie er door mag naar de kwartfinale.

Wat Spartaan dan nog niet weet, is dat Smitshoek de eindbaas der penalty killlers in de goal heeft staan. Maar daar zijn ze na 3 strafschoppen snel achter. Oscar pakt de eerste klemvast, bokst de 2e weg en tikt de derde tegen de paal. Smitshoek neemt de strafschoppen foutloos, achtereenvolgens schieten Haibe, Ligion en Leroy heel beheerst de bal achter de kansloze Spartaan keeper. Hierdoor is na 3 penalties van beide kanten de wedstrijd reeds beslist en hoeven Sofian en Jason hun strafschop niet meer te nemen. En op de vraag hoe de Smitshoek talenten dit examen zouden doorstaan, is een heel positef antwoord te geven. Op naar het volgende examen in de kwartfinale op 15 mei (tegenstander in deze uitwedstrijd is VVGZ, Olympia of Jodan Boys)