1 logo smitshoekNa een 3 weken lange onderbreking door de meivakantie mocht Smitshoek JO13-3 op zaterdag 19 mei thuis aantreden tegen Victoria’04 JO13-1. Smitshoek was eindelijk weer eens voltallig compleet en begon met Tygo, Thijs, Elijah, Luuk, Corné, Wessel, Josha, Rocco, Dylano, Jim en Tom. Matthijs en Stijn begonnen op de bank.

Victoria begon iets sterker, maar het was Smitshoek dat de eerste de beste kans meteen verzilverde. De keeper pareerde een schot van Jim, maar Tom stond op scherp om de afgeslagen bal erin te schieten voor de 1-0. Het was duidelijk dat Victoria erg leunde op hun fysiek sterke en snelle spits, die vaak vanaf de rechterkant kwam. Maar de beste jongen kwam toch echt tekort tegen Elijah, die net iets sterker en sneller was. Gefrustreerd werd hij gewisseld en kwam in de 2e helft nog terug, bleef alle duels verliezen van Elijah en begon uit frustratie overtredingen te maken. Victoria speelde behoorlijk fysiek, maar de jongens van Smitshoek vochten met zijn allen en schuwden het duel niet. In de 20e minuut liep Dylano goed door na de achterlijn en gaf de bal voor op Jim die met een keurige tip-in de 2-0 scoorde. Wessel kreeg nog 2 kansen voor de rust, maar wist helaas niet te scoren waardoor Smitshoek met 2-0 de rust in ging.

Smitshoek bleef ook de 2e helft de betere partij. Na een mooie loopactie van Rocco, schoof Rocco de bal langs de keeper richting het doel. Jim gaf de bal het laatste duwtje over de doellijn, net voordat een verdediger er tussen kon komen: 3-0. Josha kreeg nog een mooie kans om te schieten, maar het schot ging net naast. Matthijs brak door over links met een loopactie en schoot de bal hoog in, maar de keeper tikte de bal uit het doel. De wedstrijd ging verder voort naar het einde totdat 5 minuten voor het einde een voorzet van Victoria niet onderschat werd. Tygo bleef aan zijn lijn vastgeplakt staan en de verdediging was niet alert. Victoria wel en Tygo werd eenvoudig uitgespeeld voor de eindstand van 3-1.

Smitshoek JO13-3 heeft deze wedstrijd eenvoudig gewonnen van Victoria’04 JO13-1, en een goede wedstrijd gespeeld. Complimenten vooral voor de grote inzet van iedereen, er werd hard gewerkt met en voor elkaar. Nog één wedstrijd in deze competitie tegen SVV JO13-1 op 2 Juni, voor een mooi eind aan dit leuke seizoen waarin Smitshoek JO13-3 bovenin de 1e klasse op de 2e of 3e plaats zal eindigen. Dat is een keurig resultaat. Nog één keer vlammen, Hup Smitshoek!