1 logo smitshoekGisteren stond de laatste competitiewedstrijd tegen Vriendenschaar op het programma. De gasten uit Culemborg zijn al gedegradeerd en voor Smitshoek viel er nog een mooie 4e plek te verdienen met wat Zeeuwse en Zoetermeerse hulp. Door blessures en schorsingen in de O19-1 en O17-1 kregen Reno en Jelmer de kans om alvast aan het werk in de O17 te ruiken en waren dus afwezig. Shery was op een familieweekend. Voor de wedstrijd hielden de trainers per speler een kort positief praatje per speler, werden er bedankjes uitgedeeld en spraken we af vol voor de vierde plek te gaan. De trainers stuurde de volgende namen het veld in: Thijmen, Milan, Yannick, Luca, Nathan; Thom, Tyren, Julian; Jayden, Lloyd en Nigel. Jordi en Brett begonnen op de bank met de nog geblesseerde Renzo.

Smitshoek pakte Vriendenschaar direct bij de keel en liet weten dat er op een schitterend gesproeide grasmat niks te halen viel. Zo was het na vijf minuten Thom die een mooie steekpass op Nigel gaf en hij bracht de stand op 1-0. Drie minuten later deden beide heren dit kunstje over, maar dan andersom. Nigel vond Thom en Thom jaagde de bal tegen het net, 2-0. Weer drie minuten later kwam linksback Nathan heel erg goed op langs de linkerkant en vond hij Lloyd, die de bal daarnaast bekeken in het mandje legde. Smitshoek was heer en meester en de gasten leken rijp voor de slacht. Na twintig minuten ging er in de opbouw wat fout en dit werd genadeloos afgestraft door Vriendenschaar, 3-1. We bleven daarna op zoek gaan naar het doel en er waren kansen voor Jayden, Lloyd, Nigel, maar we stranden in teveel priegelvoetbal en een paar keer greep de keeper goed in. Zo gingen we na 35 minuten met een 3-1 stand aan de siroop.

De trainers waren toch wat teleurgesteld, want een uitslag met dubbele cijfers kon behaald worden. Het doelsaldo kon nog weleens belangrijk gaan worden voor de 4e plek, maar daarentegen was het ook erg warm. Jordi en Brett kwamen in de ploeg voor Luca en Julian.

De tweede helft kon Vriendenschaar nog maar tien mensen op de been brengen en was het eigenlijk een positiespel op de helft van de gasten. Smitshoek ging op zoek naar het doel, maar wist, ondanks het overtal, niet echt uitgespeelde kansen te creëren. Opnieuw was het Thom die vanaf het middenveld Jayden wegstak en zijn voorzet verraste de keeper in de korte hoek: 4-1. Zes minuten later kwam Milan goed op over de rechterkant en vond hij met een goede strakke voorzet Lloyd, 5-1. Daarna stokte de productie. Tyren zijn schot vanuit de tweede lijn raakte de lat. Nigel en Jayden kwamen nog een paar keer voor de keeper, maar zagen ook hun inzet gestrand worden. Aan de andere kant stond onze soevereine verdediging die constant ervoor zorgde dat we in de aanval bleven, met een uitblinkende Milan, Yannick, Nathan, Jordi en Luca. Jordi schoot vervolgens nog eens vanuit de tweede lijn, maar zijn schot spatte op de kruising uiteen. Uiteindelijk was het slotakkoord voor Yannick en Tyren. Yannick onderschepte de bal en begon als centrale verdediger aan een dribbel langs drie tegenstanders, waarna hij als een volleerde rechtsbuiten de bal panklaar legde op Tyren. Die knalde de zesde en laatste Smitshoek treffer tegen de touwen, 6-1.

In de avonduren werd er bij Marco en Anneke afgesloten met een zeer gezellige barbecue, waarbij de staf ook in de watten werd gelegd. Het was een waanzinnig leuk seizoen met een uiteindelijke vijfde plek, een zeer gezellige spelers- en oudergroep en een goede chemie tussen iedereen. Een seizoen voor in de boeken.

Spelers:
1. Shery