1 logo smitshoekHet is niet normaal. Het is ongelofelijk. Wat een sensatie! Wat is dit voor een team?

Smitshoek JO13-1 wint het internationale top-toernooi bij TOGB.

In de winterstop stond Smitshoek bovenaan in de 3e divisie. Doordat een team zich had afgemeld voor het sterk bezette toernooi dat toen pas op 2 juni zou worden gehouden, leek Smitshoek een acceptabele vervanger.

Aan de kant van Smitshoek werd het toernooi gezien als een mooie uitdaging om te spelen tegen topploegen uit Nederland, maar vooral tegen buitenlandse ploegen. Smitshoek voelde zich ook bevoorrecht om te mogen deelnemen aan een dergelijk toernooi.

Deelnemen is mooier dan winnen is een Olympische uitspraak, maar ja, uiteindelijk bleek winnen toch hemels.

Smitshoek, inmiddels kampioen van de 3e divisie en gepromoveerd naar de 2e divisie, was ingedeeld in poule B, en mocht het achtereenvolgens opnemen tegen Hollandia (top 2e divisie), Mönchengladbach (Duitsland), Harelbeke (België) en JVOZ.

Na de poulefase spelen de ploegen nog één wedstrijd, en wel tegen het team dat op dezelfde plaats is geëindigd in poule A met daarin TOGB (2e divisie), SC Feyenoord (2e divisie), Lombardia (Italië), FC Antwerp (België) en Chesterfield (Engeland).

Hollandia is top, en vooraf werd deze wedstrijd als de meest lastige ingeschat, alhoewel er geen inschatting kon worden gemaakt van de buitenlandse ploegen. In een wedstrijd op hoog nivo werd het 0-0: toch wel een prima start.

Vervolgens speelde Smitshoek tegen Mönchengladbach op het hoofdveld, en die wedstrijd werd met 3-0 gewonnen.

Twee wedstrijden, vier punten, en dan wordt de doelstelling toch engszins bijgesteld: van een mooie ervaring en leerzaam naar plus een mooie klassering in de poule.

Toen volgde de wedstrijd tegen het Belgische Harelbeke, en dan wordt ook die wedstrijd gewonnen: 2-0.

Met nog één poulewedstrijd is de situatie dan als volgt: Hollandia is koploper met 3-7, en een doelsaldo van 6-1, Smitshoek is tweede met ook 3-7, en een doelsaldo van 5-0. Hollandia is dus koploper omdat het meer doelpunten vóór heeft. En dat is een normale regel. De opdracht is dus om de laatste wedstrijd met minimaal een doelpunt méér te winnen dan Hollandia.

Smitshoek speelt het laatste poule-duel tegen JVOZ, en in een goede wedstrijd werd met 2-0 gewonnen: in ieder geval winst, maar is het genoeg voor een onverwachte poule-winst?

Het hele team ging er dan ook voor zitten op de tribune van het hoofdveld: Hollandia - Mönchengladbach. Hollandia zou bij minimaal een 2-0 winst als poule-winnaar naar de finale gaan, of wordt het toch het dream-team van Smitshoek?

De Duitsers werden hartstochtelijk aangemoedigd door de selectie uit Barendrecht, en er leek geen einde aan de wedstrijd te komen, maar voor even hielden we van die Duitsers: 0-0.

Smitshoek staat in de finale van een internationaal top-toernooi:
CHESTERFIELD - SMITSHOEK

En dan komen eerst de protocollen: 5 minuten voor aanvang van de finale in de spelerstunnel, onder begeleiding van de Champions League hymne het hoofdveld op, de line-up, het groeten naar de toeschouwers, en de tegenstander een sportieve wedstrijd wensen.

Het Engelse Chesterfield was misschien licht de bovenliggende partij, maar de spannende finale eindigde in 0-0, dus we kregen nog een toetje: elk 5 strafschoppen om en om, wat hoort bij een zinderende finale.

De keeper van Chesterfield keerde de tweede strafschop van Smitshoek, en Smitshoek stond dus op achterstand. Maar oh, oh, oh, keeper Marcio stopte vervolgens 2 penalties, en Smitshoek benutte dus wel 4 van de 5 strafschoppen!

ONTLADING!!!
Smitshoek is winnaar van het internationale top-toernooi. 10 deelnemers, 1 winnaar.

Na het kampioenschap wint Smitshoek JO13-1 dit prestigieuze internationale top-toernooi. Het is niet normaal. Het is ongelofelijk. Wat een sensatie. Wat een geweldig team!

Daarnaast complimenteren we de supporters van Smitshoek voor hun positieve bijdrage langs de lijn.

En natuurlijk moeten de trainers John de Ronde en Erwin Bravenboer worden genoemd. Deze trainers hebben dit seizoen het voetbal in het team gebracht, en toonden ook vandaag wederom een prima begeleiding van een groep o13 jongens.

Het toernooi was de laatste activiteit van een team dat dit seizoen historie heeft geschreven.

JO13 1 2017 2018