1 logo smitshoekNa het kampioenschap van de 3e divisie (19x winst in 20 wedstrijden), en winnaar van het internationale top-toernooi bij TOGB met winst na strafschoppen in de finale tegen het Engelse Chesterfield, stond 30 juni 2018 het toernooi om de BFC Talent Cup op het programma.

Het toernooi is bedoeld voor de nieuwe o14, geboortejaar 2005, en de deelnemers behoren tot de top van Nederland.

Smitshoek JO 13 1 winnaar nationaal top toernooi

De ranking van de deelnemers op basis van divisie en eindstand in het seizoen 2017/2018 (nog zonder eredivisie) is als volgt:
1. De Graafschap (1e divisie, 6e)
2. Alphense Boys (2e divisie, 1e)
3. AFC '34 (2e divisie, 2e)
4. BFC (2e divisie, 4e)
5. Achilles '29 (2e divisie, 4e)
6. Baronie (2e divisie, 11e)
7. Smitshoek (3e divisie, 1e)
8. Sparta Nijkerk (3e divisie, 4e)

Smitshoek JO13-1 zit in poule A en speelt achtereenvolgens tegen De Graafschap, Baronie en thuisclub BFC.

De eerste wedstrijd tegen het sterke De Graafschap werd verrassend met 2-1 gewonnen. Wat een start!

Vervolgens werd Baronie gemakkelijk met 2-0 opzij geschoven.

Na twee poulewedstrijden is de stand als volgt:
Smitshoek 2-6, De Graafschap 2-3, BFC 2-3, Baronie 2-0.

De derde en laatste poulewedstrijd is dan bijzonder: als De Graafschap wint van Baronie, en BFC wint van Smitshoek, dan eindigen drie ploegen met zes punten.

En dat scenario gebeurde dus ook. Smitshoek verloor met 1-2 van BFC. De Graafschap werd na de 5-0 winst op Baronie eerste, en jawel, Smitshoek bleef in de stand een doelpunt voor op BFC en werd dus tweede.

Ongelofelijk: halve finale!
De Graafschap - Alphense Boys
AFC '34 - Smitshoek

Daar staat Smitshoek dan toch maar mooi tussen.

In de halve finale begon AFC '34 zeer sterk, en al snel kwam Smitshoek met 0-1 achter. Het was wachten op de 0-2, maar na de drinkpauze kantelde het spelbeeld. En het werd zowaar 1-1, en in de slotfase zelfs 2-1.

Ongelofelijk: finale!
ALPHENSE BOYS - SMITSHOEK

Alphense Boys kwam snel op voorsprong, maar ook in de finale kwam Smitshoek terug van een achterstand. De finale eindigde in 1-1, dus strafschoppen.

Weer een zinderende finale. Smitshoek ging er vol vertrouwen in, immers de finale van het internationale Kids Unlimited toernooi, vier weken eerder, werd na strafschoppen gewonnen.

Dus daar stond Smitshoek weer, in een rij op de middenlijn, armen over de schouders van de vrienden ernaast. Want het is een geweldige groep vrienden.

En net zoals in de eerdere toernooi-finale miste Smitshoek nu weer als eerste, maar miste Alphense Boys ook. Smitshoek benutte de andere vier strafschoppen feilloos, en dan stopt keeper Marcio de vijfde en laatste penalty.

ONTLADING!!!

Ongelofelijk: Smitshoek wint het nationale top-toernooi.

Na het toernooi kan dan een nieuwe ranking worden opgemaakt:
1. Smitshoek
2. Alphense Boys
3. De Graafschap
4. AFC '34
5. BFC
6. Achilles '29
7. Sparta Nijkerk
8. Baronie

De trainers hadden het al eerder gezegd, maar herhaalden dat zij trots zijn op deze groep spelers.

Palmares Smitshoek JO13-1 seizoen 2017/2018:
* Kampioen 3e divisie.
* Winnaar internationaal Kids Unlimited toernooi.
* Winnaar nationaal top-toernooi.

Een unieke prestatie van een uniek team!!!