1 logo smitshoekDinsdag 7 en zaterdag 11 Augustus was wederom het traditionele voorberedings-toernooi van ons vlaggeschip, onder de naam het van Donge & de Roo toernooi, zouden 4 clubs gaan strijden om de eer, te weten sc Feyenoord, vv Capelle, ASWH alsook ons eigen mannen.

Helaas werd de organisatie op het allerlaatste moment geconfronteerd met het afzeggen van ASWH, die vonden dat de kunstgrasvelden van Smitshoek niet van de juiste kwaliteit waren om op dinsdag te spelen. Het voorstel om de dinsdag wedstrijd in Hendrik Ido Ambacht te spelen werd evenwel vriendelijk door de organisatie afgewezen en in overleg met de andere deelnemers werd op de valreep een alternatief programma in elkaar gedraaid.
Er werd besloten om onderling te spelen en dan elke wedstrijd 45 minuten te laten duren, een helft.

De wedstrijden en uitslagen werden als volgt:

Smithoek - sc Feyenoord1 - 4
Capelle - sc Feyenoord2 - 0
Smitshoek - Capelle3 - 2

Na een laatste zoektocht voor een vervanger voor ASWH, wat helaas niet lukte, werd er ook voor zaterdag besloten om hetzelfde principe te hanteren en het schema luidde dan:

Smitshoek - Capelle2 - 2
Capelle - sc Feyenoord0 - 3
Sc Feyenoord - Smitshoek2 - 0

Aan het eind van de zaterdag kon aanvoerder Kristian Adelmund van sc Feyenoord dan ook de van Donge & de Roo wisselbokaal in ontvangst nemen.
De mannen van trainer Richard Middelkoop moesten genoegen nemen met de 2e plaats, en Capelle werd 3e.

De selectie van vv Smithsoek kan terkijken op een goede en leerzame testcase tegen 2 teams die we ook in de competitie tegen zullen komen.
De mannen van aanvoerder Rutger vd Kleij genoten bovendien in de dagen ervoor van de gastvrijheid van v.d.Valk - Ridderkerk waar zij verbleven om zo verder de teamspirit aan te trekken. Ook werd er vrijdag geluncht en pitch & putt bedreven bij Abel - Rhoon. Vanzelfsprekend danken wij de heren Freek v.d. Valk en Remco Abel voor hun gastvrijheid.

Ondanks alle hectiek kunnen we terug kijken op een geslaagd toernooi en inmiddels hebben zowel sc Feyenoord alsook Capelle al weer toegezegd om het volgnde seizoen weer deel te nemen.
Utieraard gaan we snel op zoek naar een 4e deelnemer.