1 logo smitshoek

Smitshoek heeft het eerste oefenduel in de aanloop naar een uitdagend seizoen in de eerste klasse met 4-1 verloren. In Dongen was de gelijknamige zondag hoofdklasser een maatje te groot. De formatie van oefenmeester Ron Timmers, hij begint bij de Brabanders aan zijn derde jaargang, won verdiend. Bij Smitshoek gaf Raymond Frehe veel jonge spelers speeltijd. Jordi Dekker scoorde de enige treffer voor de oranje-zwarten.

De eerste speldeprik op het enigszins gedateerde kunstgras van Dongen kwam van de bezoekers. Sean Verburg raakte van afstand de kruising. Vervolgens trok het op volle oorlogssterkte acterende Dongen de wedstrijd naar zich toe. De ervaren thuisclub speelde gegroepeerd voetbal en kwam er waar mogelijk snel uit. Het wekte dan ook geen verbazing dat de lastig te bespelen spits Sander de Bont na ruim 10 minuten spelen voor de openingstreffer tekende. Halverwege het eerste bedrijf werd vleugelverdediger Romain van Bruggen verrast door een lange bal. Mart van Bree profiteerde bekwaam, 2-0. Aan de andere kant deed Tom Achterberg van zich spreken. Een harde kopbal vloog net over de deklat. Op slag van rust deed Smitshoek iets terug. Na een goed opgezette aanval kwam het leer bij Jordi Dekker, die de 2-1 aantekende, waarbij aangetekend moet worden dat de Dongen-goalie niet vrijuit ging.

Na de pauze brachten beide trainers veel verse krachten in het veld. Smitshoek trad in deel twee aan met een aantal jeugdige talenten. De wedstrijd haalde niet meer het niveau  van voor de pauze. In de slotfase profiteerde Glen Kools van een fout van doelman Mike van de Wijngaart en bepaalde Zafer Yildiz de eindstand op 4-1.

Dinsdag 4 augustus zet Smitshoek de oefenreeks voort bij Topklasse BVV Barendrecht en zaterdag 8 augustus a.s. komt Papendrecht op bezoek op sportpark Smitshoek.