1 logo smitshoek

Smitshoek gaf dinsdagavond in de jaarlijkse dorpsderby topklasser BVV Barendrecht uitstekend partij.  Met name in het eerste bedrijf kregen de oranje-zwarten een aantal mogelijkheden om op voorsprong te komen. Op De Bongerd werd het via Melvin Winterberg op slag van rust 1-0. Na de pauze bracht Tom Achterberg uit een strafschop beide teams op gelijke hoogte. In de slotfase liep de thuisclub door treffers van Richie Basoski en Joey Jongman alsnog uit naar een 3-1 zege.

Na de ondermaatse opening van de oefencampagne tegen Dongen (4-1 verlies) tapte Smitshoek tegen Barendrecht uit een ander vaatje. De met name defensief vernieuwde formatie van trainer Raymond Frehe toonde aan wel degelijk goed te kunnen voetballen. De gasten hielden tijdens de boeiende eerste helft gelijke tred met de thuisclub. Ondanks het feit dat Barendrecht Smitshoek onder druk wilde zetten, werden een aantal mogelijkheden gecreëerd om op voorsprong te komen. Het ontbrak Daniël Da Cruz en de actieve spits Sean Verburg  aan finesse om Barendrecht pijn te doen. Toen een ieder zich al opmaakte voor een 0-0 ruststand verschalkte Melvin Winterberg met een kopbal in de verre hoek doelman Mike van de Wijngaart, 1-0.

Na de pauze bracht de nieuwe Barendrecht trainer Adrie Poldervaart met onder meer Patrick Stolk, Joey Jongman en Mahmut Sönmez een aantal klasbakken in het veld. Wie gedacht had dat eersteklasser Smitshoek vervolgens kopje onder zou gaan kwam bedrogen uit. Barendrecht had in deel twee wel meer balbezit, maar Smitshoek kwam er een aantal maal gevaarlijk uit. Bij een van deze uitbraken voorkwam een handsbal van Jeffrey Aarts de gelijkmaker van Sten Wever. De door arbiter Edgar Bijl toekende strafschop werd door Tom Achterberg feilloos binnengeschoten, 1-1. Met nog een kwartier op de klok kwam de thuisclub via een rake kopbal van aanwinst Richie Basoski (ex Kozakken Boys) toch weer op voorsprong. Dat Joey Jongman in de blessuretijd kon profiteren van concentratieverlies in de Smitshoek defensie en de einstand op 3-1 bepaalde, deed geen recht aan het wedstrijdbeeld. Smitshoek legde een prima partij op de kunstgrasmat.

Zaterdag 8 augustus a.s. komt tweedeklasser Papendrecht op bezoek op sportpark Smitshoek. Aanvang van dit duel is 14.30 uur.

FullSizeRender
FullSizeRender(1)