VV Smitshoek 1 thumbSmitshoek is de strijd om de KNVB-beker voor amateurs tegen een nederlaag aangelopen. In een poule met de hoofdklassers  Zwaluwen Vlaardingen en Westlandia en zondag eerste klasser SVDPW [ de nummers 1 en 2 gaan door] was het Westlandia dat op het  snikhete sportpark Smitshoek met  0-2 te sterk was. Een stand die al na een kwartier spelen op het scorebord stond.

Smitshoek, zonder de geblesseerde  Erwin Bravenboer, Ricardo Merrelaar en Mathijs Tabbers, maar met Thijs Oomsen in het hart van de defensie,  zorgde in de beginfase voor het eerste gevaar. Gulliomar Leona kreeg een mogelijkheid en John de Ronde bediende Laurens Visser, die niet  goed uit kwam.  Daarna nam het geroutineerde Westlandia het initiatief. Nadat eerst een goal werd afgekeurd door arbiter Schul, werd een aanval niet goed afgeweerd en kwam de bal bij de geheel vrijstaande Nick van Vliet. Hij kegelde het leer bekwaam achter Smitshoek goalie Bryan Struis : 0-1. Smitshoek was nog niet schrik bekomen of het stond 0-2. Ricardo Malaihollo liet zich in de zestien te gemakkelijk uitspelen en er was geen rugdekking. Voor Anwar Beeldstroo een koud kunstje om de stand te verdubbelen. Zo liep Smitshoek als snel achter de feiten aan en was het zondag hoofdklasser Westlandia dat de strijd dicteerde. Een prima blok van Romain van Bruggen op een inzet van Anwar Beeldstroo en net voor rust het houtwerk boven de Smitshoek doelman, voorkwamen een grotere achterstand.

Na rust geloofden de gasten uit Noordwijk het wel [of was het de feestweek in Naaldwijk die zijn tol begon te eisen ?]. Smitshoek wilde wel, maar het warme weer maakte het niet eenvoudig om het tempo op te schroeven. Trainer Raymond Frehe bracht op de linkerflank Sean Verburg in voor Daniel da Cruz.  Joren van der Linden zocht prima de ijverige John de Ronde. De Ronde kreeg zijn hoofd niet goed achter de bal. Na zo’n 70 minuten had Smitshoek een goal verdiend. Een strakke corner van Gilliomar Leona werd door spits Laurens Visser keihard op de paal gekopt. Het laatste wapenfeit in kwam van het team van trainer Edwin Grunholz. Middenvelder Jeroen Spruijt speelde zich tussen 3 Smitshoek verdedigers  in de zestien knap vrij. Zijn inzet werd goed gepareerd door Bryan Stuis. Het bleef zo 0-2. Al met al een verdiende overwinning van de Westlanders. Trainer Raymond Frehe is –mede door blessures-  nog op zoek naar de juiste formatie.  In de andere wedstrijd hielden Zwaluwen Vlaardingen en SVDPW elkaar in evenwicht:  1-1. Dinsdag 25 augustus speelt Smitshoek in Schiedam tegen de oude club van Patrick Fonseca, SVDPW. Zaterdag 29 staat de uitwedstrijd tegen Zwaluwen Vlaardingen op het programma. De oranje-zwarten zullen alle zeilen moeten bijzetten om door te gaan in de bekerstrijd.

01.
02.