VV Smitshoek 1 thumbSmitshoek boekte dinsdagavond een ruime zege op zondag eersteklasser S.V.D.P.W. In Schiedam werd het 1-4 (rust 1-3). Voor Smitshoek scoorden Tom Achterberg (twee maal), Sean Verburg en Laurens Visser.  De strijd voor een ticket naar de volgende ronde ligt hierdoor nog helemaal open.

Binnen twee minuten kwam Smitshoek in het kletsnatte Schiedam al op voorsprong. Tom Achterberg vond voor de oranje-zwarten het net. De formatie van Raymond Frehe was vervolgens gedurende het gehele eerste bedrijf de bovenliggende partij. Het team van trainer Toon Wolters legde wel veel energie in het duel, maar kon de Smitshoek-defensie slechts een enkele maal verontrusten. Halverwege de eerste helft verdubbelde Sean Verburg de score. Toen vlak voor rust de gastheren de marge terug brachten naar 1-2 leek het nog even spannend te worden. Voor de thee bracht Tom Achterberg vanaf elf meter de marge weer op twee goals. In het tweede bedrijf maakte Marvin Rommy na lang blessureleed weer de eerste minuten in de hoofdmacht. De verdediger deed dit verdienstelijk. Mede door de snel invallende duisternis zakte het spel naar een bedenkelijk niveau. S.V.D.P.W. probeerde nog wel een aansluitingstreffer te scoren, maar verder dan wat vrije schoppen van afstand (telkens ver over) kwamen de gastheren niet. In de slotfase verprutste Daniël Da Cruz nog een opgelegde kans, alvorens Laurens Visser na een fraaie actie de 1-4 op het scorebord bracht.

Zaterdag 29 augustus staat de uitwedstrijd tegen Zwaluwen Vlaardingen op het programma. Door de midweekse deling van Westlandia tegen Zwaluwen (2-2) valt zaterdag de beslissing welke twee teams doorgaan naar de volgende ronde.