VV Smitshoek 1 thumbNa de ruime midweekse zege van Smitshoek op zondag eersteklasser S.V.D.P.W.  (1-4) lag de strijd voor een ticket naar de volgende ronde van de KNVB-districtsbeker weer helemaal open.  Een goed resultaat tegen hoofdklasser Zwaluwen was voldoende om door te bekeren.

In Vlaardingen trok de formatie van trainer Joop Hiele echter aan het langste eind (2-1). Een uitschakeling die Smitshoek volledig aan zichzelf te wijten had. De oranje-zwarten gaven Zwaluwen goed partij, maar brachten een handvol kansen om zeep en verzuimden zichzelf hierdoor te belonen.

Smitshoek was in Vlaardingen gedurende grote delen van het eerste bedrijf de bovenliggende partij. De thuisclub leunde achterover en loerde op kansjes om in de omschakeling Smitshoek pijn te doen.  Direct na het eerste fluitsignaal van arbiter Berg was Tom Achterberg gevaarlijk met een kopbal.  De ervaren doelman Nicky Sanders liet zich echter niet verrassen. Aan de andere kant bleek al snel de defensieve kwetsbaarheid van Smitshoek toen Raoul Gillet geheel vrij voor doelman Bryan Struis mocht opduiken. Gillet mikte te gehaast over.  De gasten trokken vervolgens met goed combinatiespel de wedstrijd naar zich toe.  Na een goede actie van Gilliomar Leona bracht Laurens Visser de openingstreffer op het bord, 0-1. Diezelfde Visser was even later dicht bij zijn tweede treffer, maar zijn kopbal vloog rakelings over de deklat. Na een half uur spelen kwam Zwaluwen tegen de verhouding in op gelijke hoogte. Marlon Oranje kapte Thijs Oomsen uit en vond knap een gaatje in de verre hoek, 1-1. Smitshoek had met een voorsprong naar de thee moeten gaan.  Vrij voor doelman Nicky Sanders kwam Daniël Da Cruz niet verder dan een slap rollertje.

Direct na de hervatting kreeg Daniël Da Cruz zijn tweede grote kans van de wedstrijd om Smitshoek weer op voorsprong te zetten. Na een foutieve terugspeelbal kreeg Da Cruz het leer pardoes voor de voeten. Hij slaagde er niet in de trekker over te halen en mikte in de handen van Nicky Sanders. Gezegd moet worden dat Smitshoek even hiervoor goed wegkwam toen Bryan Struis handelend moest optreden na een te korte terugspeelbal van Patrick Fonseca. Struis hield Raoul Gillet van een treffer af. In deel twee legde Zwaluwen wat meer offensieve bedoelingen aan de dag, waardoor de tweestrijd wat meer in evenwicht kwam. Na ruim een uur spelen bracht Marlon Oranje na een goede individuele actie zijn tweede treffer op het bord, 2-1. Smitshoek gaf zich niet gewonnen en kreeg in de slotfase twee dotten van kansen op de gelijkmaker (goed voor een vervolg in het bekertoernooi). Eerst brak middenvelder John de Ronde door de Zwaluwen-defensie. De Ronde probeerde doelman Sanders te passeren en het leer in het lege doel te schuiven, maar de Zwaluwen-goalie liet zich niet verrassen. In de slotseconden mikte Daniël Da Cruz geheel vrij voor het vijandige doel naast. Het zeker niet imponerende Zwaluwen kwam met de schrik vrij en Smitshoek droop teleurgesteld af.

Zaterdag a.s. gaat de competitie van start. Smitshoek ontmoet op eigen terrein promovendus Oude Maas. De vernieuwde formatie van trainer Warry van Wattum zal ongetwijfeld met het mes tussen de tanden naar sportpark Smitshoek komen met de intentie voor een verrassing te zorgen.  Er wordt op sportpark Smitshoek om 14.30 uur afgetrapt.

01.
02.