VV Smitshoek 1 thumbSmitshoek is er niet in geslaagd om de eerste competitiewedstrijd in de eerste klasse in winst om te zetten. Op het eigen sportpark Smitshoek liepen de oranje-zwartentegen promovendus Oude Maas halverwege de eerste helft tegen een tegentreffer op. Pas 10 minuten voor tijd wist John de Ronde de ploegen in evenwicht te brengen via een van richting veranderd schot. Zo liep het team van Raymond Frehe tegen een duur puntverlies aan, al was de deling gelet op het spelbeeld en de kansenverhouding terecht.

Smitshoek kwam goed uit de startblokken en domineerde in het eerste kwartier de wedstrijd. Oude Maas leunde achterover en wachtte op mogelijkheden om te counteren. Na 6 minuten leken de gastheren op voorsprong te komen. Via de linkerflank ging Sten Wever een aantal Oude Maas spelers voorbij en hij kwam vrij voor het goal. Zijn inzet was niet effectief genoeg en het leer verdween via een been van een verdediger over het doel. Het duel speelde zich af op het middenveld. Bij het eerste gevaar voor Oude Maas was het raak. Romain van Bruggen speelde breed op Thijs Oomsen. Zijn terugspeelballetje op Mike van de Wijngaart was te kort en de aalvlugge spits Gerwin Leke kon profiteren: 0-1. Smitshoek had moeite om het spel op het middenveld te maken en om de spitsen te bereiken. Een kopbal van aanvoerder Tom Achterberg uit een corner was een prooi voor doelman Jacob van den Belt.

Direct na de thee ging Gilliomar Leona op rechts goed langs zijn tegenstander. Zijn prima inzet werd bij de eerste paal door spits Laurens Vissers net naast de voor Smitshoek verkeerde kant van de paal geschoten. Na een uur spelen bracht Raymond Frehe Erwin Bravenboer in het veld voor Daniel da Cruz. Smitshoek ging meer druk zetten en de wedstrijd leek te kantelen. Jacob van den Belt bracht fraai redding bij een afstandschot van invaller Erwin Bravenboer. Sean Verburg verving Sten Wever. Laurens Visser was te gehaast na een prima diepe bal van Thijs Oomsen. Aan de andere kant had de Smitshoek defensie haar handen vol aan de jeugdige snelle spits Gerwin Leke. Hij speelde zich zelf goed vrij maar zijn inzet ging voorlangs. Doelman Mike van de Wijngaard pareerde een inzet van Diego Watson. Tien minuten voor tijd was het John de Ronde die tot opluchting van heel Smitshoek via een been van de tegenstander van 16 meter het gaatje achter Jacob van den Belt vond: 1-1. Beide ploegen kregen daarna nog kansjes op de overwinning. In blessuretijd was het Gianluca Been die op 20 meter vrij kon inschieten. Zijn inzet verdween echter over en voorkwam dat Oude Maas voor een stunt zorgde door de eerste wedstrijd in de historie van de club in de eerste klasse winnend af te sluiten.

01.
02.