VV Smitshoek 1 thumbIn de eerste competitiewedstrijd tegen Oude Maas was het behaalde gelijkspel teleurstellend te noemen. Tegen Kloetinge revancheerde Smitshoek zich en boekte men een prima 1-4 overwinning.

Kloetinge is over het algemeen genomen altijd een lastige ploeg voor Smitshoek. Dat heeft het verleden wel bewezen. Zowel Smitshoek als Kloetinge degradeerden het afgelopen seizoen uit de hoofdklasse. Smitshoek heeft deze degradatie beter opgepakt dan Kloetinge, zo bleek deze middag op het veld. Smitshoek was duidelijk de betere partij en verzuimde echter om met grote cijfers te winnen.

Trainer Raymond Frehe stuurde dezelfde elf het veld in deze middag, in vergelijking met de wedstrijd tegen Oude Maas. De in het tenue met daarop de shirtsponsors ZPress en Universal spelende ploeg liet direct vanaf het begin zien waarvoor men naar Kloetinge was gekomen. Voor de drie punten.

Gilliomar Leona was eindelijk weer eens op dreef en bezorgde zijn directe tegenstander een onplezierige middag. Een aantal malen plaatste hij een voorzet vanaf rechts, wat echter geen voorsprong opleverde. Dat gebeurde wel in de 30e minuut toen vanaf de linkerkant Daniel da Cruz goed door kwam en zijn voorzet door Laurens Visser achter Matthew Lentink, keeper van de thuisclub werd gekopt. Het bracht Smitshoek op een verdiende voorsprong. Kloetinge kon er weinig tegen overzetten. Pas in de 33e minuut werd men voor het eerst gevaarlijk voor het doel van keeper Mike van de Wijngaart. Rick Huibregtse, linkerspits van Kloetinge speelde zich knap vrij en kwam vanaf de linkerkant alleen voor de keeper van Smitshoek te staan, die zijn schot prima verwerkte en zodoende Smitshoek op voorsprong hield. Zo’n vijf minuten voor de rust moest Patrick Fonseca geblesseerd het veld verlaten. Hij werd vervangen door Rody van Hemert. Smitshoek pakte de draad weer op en scoorde voor rust nog de 0-2. Wederom was het Daniel da Cruz die een puike voorzet gaf welke nu werd ingekopt door Sten Wever.

Beide ploegen betraden na de thee ongewijzigd het veld. Kloetinge probeerde de aansluitingstreffer te maken, maar werd eigenlijk niet gevaarlijk voor het doel van Mike van de Wijngaart. Ricardo Malaihollo speelde een gedegen partij en stond vaak een aanval van Kloetinge in de weg. In de 57e minuut bracht trainer Raymond Frehe Erwin Bravenboer in het veld voor Daniel da Cruz. Smitshoek bleef het betere van het spel houden, maar verzuimde de score te verhogen. Tot de 61e minuut. Na het doorkoppen van de bal door Laurens Visser kwam Gilliomar Leona tussen twee verdedigers te staan van Kloetinge. Beide verdedigers zette hij met een mooie schuinbeweging op het verkeerde been en verzilverde hij zijn actie met een doelpunt en bracht zo de 0-3 op het scorebord. Het was tekenend dat Kloetinge in de 69e minuut voor het eerst op het doel van Smitshoek schoot deze 2e helft. Nadat Sten Wever was vervangen door Sean Verburg was het toch Kloetinge die scoorde. Via een heel gemakkelijk gegeven penalty door de soms warrig leidende scheidsrechter Wattel kwam Kloetinge op 1-3. Smitshoek raakte er niet van onder de indruk en voerde de score op naar 1-4 in de 82e minuut. Sean Verburg speelde zich prima vrij op links in de zestien meter en gunde Laurens Visser het doelpunt, die alleen de bal nog maar behoefde in te tikken.

Een vrije trap van Erwin Bravenboer belandde nog op de lat, een aantal echte kansen werden niet goed uitgespeeld of benut, wat resulteerde in het feit dat de score bleef steken op 1-4. Trainer Raymond Frehe begon deze wedstrijd met: Mike van de Wijngaart, Romain van Bruggen, Ricardo Malaihollo, Thijs Oomsen, Patrick Fonseca, Tom Achterberg (aanvoerder), Gilliomar Leona, John de Ronde, Laurens Visser, Sten Wever, Daniel da Cruz.

Smitshoek speelt a.s. zaterdag een thuiswedstrijd tegen Brielle. Aanvang 14.30 uur.