VV Smitshoek 1 thumbDe topper in 1C Smitshoek - Brielle eindigde onbeslist, eindstad 3-3 (rust 0-0).  Waar voor de pauze weinig opwindende momenten konden worden genoteerd, brandde het duel na rust los.

Binnen een kwartier nam Smitshoek door doelpunten van Laurens Visser en Daniël da Cruz een 2-0 voorsprong, maar de gasten uit Brielle antwoorden snel en adequaat, 2-3 na ruim 70 minuten spelen. In de blessuretijd bracht Tom Achterberg beide teams op gelijke hoogte, waardoor het duel een terechte uitslag kreeg.

Trainer Raymond Frehe anticipeerde op de 4-4-2 formatie van Brielle door met drie verdedigers te spelen, waardoor Erwin Bravenboer een plaats voor de defensie kreeg toebedeeld. Het eerste bedrijf leverde een weinig boeiend schaakspel  op. Brielle speelde gegroepeerd en loerde op foutjes bij de thuisclub om in de omschakeling via Aleander van Dommelen (had een vrije rol bij de gasten) Joël da Veiga Martins en de sluwe Jeffrey Duijnstee te bereiken.  Smitshoek had het moeilijk met de speelwijze van de formatie van trainer Ben Spork.  Bij de oranje-zwarten werden de voorwaartsen nauwelijks bereikt. Het enige gevaar kwam uit een vrije schop van Erwin Bravenboer, die door doelman Merrick Leijnse uit de kruising werd getikt. Voor het doel van Mike van de Wijngaart ontstonden in deel één wel enkele hachelijke momenten, maar het wekte bij de toeschouwers geen verbazing dat de rust aanbrak met een 0-0 stand.

Smitshoek kwam in het eerste kwartier na de hervatting goed voor de dag. De eerste waarschuwing kwam van Tom Achterberg die uit een hoekschop van Gilliomar Leona recht in de handen van doelman Merrick Leijnse kopte.  Even later strandde een inzet van Laurens Visser uit een scrimmage ook op de Brielle-doelman.  Tien minuten na de hervatting kwam Smitshoek op voorsprong. Uitstekend voorbereidend werk van Sten Wever stelde Laurens Visser in staat de ban te breken, 1-0.  Toen enkele minuten later Daniël da Cruz attent reageerde op een foutieve terugspeelbal  leek de wedstrijd al beslist. Niets was echter minder waar. Uit het niets kopte Joël da Veiga Martins een voorzet van Alexander van Dommelen binnen. Brielle voelde na deze aansluitingstreffer dat er meer te halen was. Verdediger Marcel van den Berg bracht beide teams met een kopbal op gelijke hoogte. Toen even later Mike van de Wijngaart een harde vrije schop van wie anders dan Alexander van Dommelen niet klemvast kon pakken en Jeffrey Duijnstee in de rebound attent reageerde  (2-3) stond het duel volledig op zijn kop. Smiitshoek toonde vervolgens in de slotfase mentale veerkracht. De thuisclub gooide alles op de aanval om alsnog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Brielle kreeg in de slotfase enkele counterkansen om de wedstrijd in het slot te gooien. De gasten maakten geen gebruik van de ruimte die Smitshoek moest weggeven en liet Smitshoek in leven. De beloning voor de thuisclub kwam uiteindelijk diep in blessuretijd. Eerst ranselde Merrick Leijnse een vrije schop van Gilliomar Leona nog uit de benedenhoek .  Toen Sten Wever vanaf de achterlijn een bal met het hoofd klaarlegde voor Tom Achterberg was de Brielle-goalie kansloos, 3-3. In extremis vloog een kopbal van Tom Achterberg rakelings langs de paal, waardoor het duel in een 3-3 deling eindigde.

Smitshoek speelt a.s. zaterdag in Zwijndrecht tegen V.V.G.Z.

Opstelling Smitshoek
Mike van de Wijngaart, Romain van Bruggen, Ricardo Malaihollo, Erwin Bravenboer (73. /Sean Verburg), Thijs Oomsen,  Tom Achterberg , Gilliomar Leona, John de Ronde, Laurens Visser, Sten Wever, Daniel da Cruz.

01.
02.