VV Smitshoek 1 thumbAfgelopen zaterdag organiseerde de Supportersclub het vervoer voor een heel aantal supporters van Smitshoek richting Bruinisse. In de bus waren op speciale uitnodiging van de Supportersclub zo’n 15 leden aanwezig van de G-afdeling.

Hun rit was gratis, inclusief de toegang bij Bruse Boys. Op deze manier zette de Supportersclub deze leden eens in het zonnetje. Op de heenreis was iedereen het met elkaar eens: de 3 punten gaan mee terug naar Barendrecht, geen twijfel mogelijk. En iedereen kreeg gelukkig gelijk.

Door de 3-6 overwinning van Smitshoek in Bruinisse tegen de aldaar voetballende Bruse Boys klom de ploeg uit Barendrecht naar de tweede plaats in de 1e klasse C. Nieuw-Lekkerland is de koploper op 1 punt afstand. Na de degradatie van vorig seizoen pakt Smitshoek de draad weer goed op. Het spel is nog niet altijd flitsend te noemen, echter ook tegen Bruse Boys gingen de 3 punten mee naar Barendrecht.

De wedstrijd was nog maar net 3 minuten oud en Smitshoek stond al op achterstand. Een vrije trap werd door de spits Tom Blomaard van Bruse Boys compleet vrij staand ingekopt. Gelukkig voor Smitshoek bleef de 1-0 stand niet al te lang op het scorebord staan. In de 6e minuut bracht aanvoerder Tom Achterberg via een bekeken schot beide ploegen weer op gelijke hoogte. Hij werd hiertoe in staat gesteld door goed voorbereidend werk van Gilliomar Leona. Smitshoek maakte goed gebruik van de buitenspelers, waarbij gezegd moet worden dat de voorzetten niet altijd goed aankwamen. Tot de 27e minuut. Daniel da Cruz gaf een uitstekende voorzet welke door Laurens Visser feilloos werd ingekopt. Het bracht de 1-2 op het scorebord.

Sten Wever was voor de rust nog dichtbij de 1-3, echter zijn kopbal kwam op de paal. Smitshoek had deze eerste helft het betere van het spel, maar moest wel alert blijven voor de snelle uitvallen van de Boys uit Bruinisse.

Na de rust was het wederom spits Tom Blomaard van Bruse Boys die de stand op 2-2 bracht. Door slordig inspelen van Thijs Oomsen en niet alert reageren van de achterhoede van Smitshoek kon de spits met een bekeken schuiver Mike van de Wijngaart passeren. Smitshoek raakte niet van slag en via een terecht gegeven penalty door scheidsrechter Drunen wegens hands, bracht aanvoerder Tom Achterberg Smitshoek in de 52e minuut weer op voorsprong. Deze voorsprong werd in de 60e minuut nog vergroot door een goede goal van Sten Wever. Hij passeerde eigenlijk op een simpele manier Matthijs Verstrate, keeper van Bruse Boys en bracht zo de 2-4 op het scorebord.

Trainer Raymond Frehe van Smitshoek vond het bij deze stand tijd voor een aantal wissels. Allereerst wisselde hij Patrick Fonseca voor Rody van Hemert. Een 5-tal minuten later gevolgd door een dubbele wissel. Sten Wever en Daniel da Cruz moesten het veld verlaten en werden vervangen door Erwin Bravenboer en Ricardo Merrelaar. Laatstgenoemde maakte zijn rentree in de spits na een lange periode van blessure leed.

Door onoplettendheid van de achterhoede gaf men spits Tom Blomaard voor de derde keer de gelegenheid te scoren. In de 69e minuut bracht hij iets aan spanning terug, door de 3-4 te laten aantekenen. Nog geen 10 minuten later maakte Smitshoek aan alle hoop op een goed resultaat voor de Bruse Boys een einde. Een uitbal van Rody van Hemert werd doorgekopt door Ricardo Merrelaar en ingetikt door Gilliomar Leona. Laatstgenoemde bracht de stand ook nog op 3-6. Wederom kopte Ricardo Merrelaar een bal door op Gilliomar Leona die via een droog schot de keeper van Bruse Boys passeerde.

Op het zonovergoten mooie complex van Bruse Boys boekte Smitshoek een prima overwinning met een eindstand van 3-6. Kanttekeningen zijn te plaatsen bij het feit dat de tegen doelpunten wel heel gemakkelijk zijn weggegeven en dat men voorin vaak te makkelijk kansen verpruts door onzorgvuldige passing of verkeerde beslissingen. Hieraan zal echt nog verder gewerkt moeten worden om blijvend in de top van deze afdeling te kunnen meedraaien.

Opstelling:
Mike vd Wijngaart, Romain van Bruggen, Ricardo Malaihollo, Thijs Oomsen, Patrick Fonseca (Rody van Hemert), Tom Achterberg (aanvoerder), Gilliomar Leona, John de Ronde, Laurens Visser, Sten Wever (Erwin Bravenboer), Daniel da Cruz (Ricardo Merrelaar).

A.s zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Oranje Wit op het programma. Aanvang: 14.30 uur.

01..JPG 02..JPG 03..JPG 04..JPG 05..JPG 06..JPG 07..JPG 08..JPG 09..JPG 10..JPG 11..JPG 12..JPG 13..JPG 14..JPG 15..JPG 16..JPG 17..JPG 18..JPG 19..JPG 20..JPG