VV Smitshoek 1 thumbIn het oktoberzonnetje mocht het team van Raymond Frehe aantreden tegen Oranje-Wit uit Dordrecht. De oranje-zwarten begonnen goed aan de wedstrijd, al na 4 minuten mocht Erwin Bravenboer doelman De Jong van Oranje-Wit testen, de goalie redde bekwaam.

Toch moest De Jong snel daarna capituleren, John de Ronde kon een goede voorzet van  Leona bij de eerste paal  inkoppen,  1-0.  Snel daarna kon John de Ronde zijn ploeg al naar 2-0 schieten, hij onderschepte een bal van de Oranje-Wit defensie en lobte de pal maar net over de lat.

Smitshoek bleef de bovenliggende partij, maar er kwamen toch ook wat kansjes voor Oranje-Wit. Doelman Mike van de Wijngaart moest ingrijpen toen Oranje –Wit middenvelder Dieterich alleen op hem afkwam, de sluitpost redde bekwaam. In de 43e minuut gooide Smitshoek de wedstrijd eigenlijk al in het slot. Het was wederom Gilliomar Leona, die met een snoeiharde voorzet  Daniël da Cruz bereikte. De aanvaller knalde Smitshoek net voor rust naar de 2-0.

Oranje –Wit kwam wat frisser uit het kleedlokaal dan Smitshoek, de Dordtenaren kregen enkele kansjes, maar wederom toonde Van de Wijngaart zich heer en meester. Het veel sterkere Smitshoek benutte de vleugels uitstekend,  na 53 minuten stoomde vleugelverdediger Ricardo Malaihollo mee op rechts, zijn voorzet werd wederom door de messcherpe John de Ronde afgemaakt,  3-0. Daarna liepen de oranje-zwarten moeiteloos uit naar 5-0. Allereerst werd een voorzet van Gilliomar Leona snoeihard ingeschoten door aanvoerder Erwin Bravenboer, daarna was het Laurens Visser, die een fout in de Dordtse verdediging afstrafte.  Smitshoek wisselde , Ricardo Merrelaar kwam voor Daniël da Cruz en de oranje-zwarten namen duidelijk wat gas terug. Hierdoor werd Oranje –Wit in staat gesteld om de eer te redden. Met een prima afstandsschot verschalkte Leendertse de Smithoek doelman; einduitslag 5-1.

Door de uitstekende winst en door het verlies van concurrent Nieuw-Lekkerland, pakte Smitshoek al na 6 wedstrijden de koppositie in 1C. Achter de schermen wordt er hard gewerkt om een nieuw bestuur te vormen, maar op de velden gaat het prima. Smitshoek 1,2 en 3 staan allen bovenaan.

Smitshoek 1 moet aanstaande zaterdag afreizen naar Zuidland, waar het te maken krijgt met de plaatselijke VV. De Zuidlanders hebben 11 punten uit zes wedstrijden en zullen er alles aan doen om op gelijke hoogte te komen met de oranje-zwarten. Er wordt om 14.30 uur afgetrapt te Zuidland.

01..JPG 02..JPG 03..JPG 04..JPG 05..JPG 06..JPG 07..JPG 08..JPG 09..JPG 10..JPG 11..JPG 12..JPG 13..JPG 14..JPG 15..JPG 16..JPG 17..JPG 18..JPG 19..JPG 20..JPG 21..JPG 22..JPG