VOETBALVERENIGING SMITSHOEK

Hoofd/Subsponsoren

VV Smitshoek 1 thumb

Smitshoek verspeelde afgelopen zaterdag twee punten in en tegen Zuidland (1-1) en zag door dit gelijke spel Brielle en Nieuw-Lekkerland in de stand langszij komen. Door een beter doelsaldo voert het ambitieuze Brielle de ranglijst aan. Ondanks dat Smitshoek bijna de gehele wedstrijd de betere ploeg was, mocht het toch maar één punt mee naar eigen sportpark nemen.

Het in de vertrouwde oranje shirts van Universal/ZPress spelende Smitshoek begon aan de wedstrijd  met één verandering in de basis. Topscorer Laurens Visser moest geblesseerd toekijken en werd vervangen door Ricardo Merrelaar. Vanaf de begin fase van de wedstrijd domineerde de ploeg van trainer Raymond Frehe. Er werd direct druk gezet op de bal en de met 8 spelers achter de bal spelende thuisploeg kreeg geen kans om de counter uit te voeren waar het zo nadrukkelijk op loerde. Smitshoek probeerde het gaatje te vinden in de hechte defensie, maar door dat regelmatig de korte combinatie door het midden mislukte kwam het ook niet tot veel uitgespeelde kansen. Thijs Oomsen kwam nog het dichtst bij een treffer, maar zijn kopbal werd met enige moeite door keeper Kevin de Kok gekeerd. De grootste kans kwam op naam van Daniël da Cruz die plotseling alleen op keeper Kevin de Kok afkon, deze kwam echter als winnaar uit de strijd. Aan de overkant had keeper Mike van de Wijngaart nog niet veel te doen gehad, echter de eerste keer dat er een Zuidlander in de zestien meter  kwam was het wel meteen raak. Een aantal Smitshoekers waren niet alert genoeg, waardoor Nichy Medes Fortes een voorzet van de rechterkant bij de tweede paal eenvoudig in kon tikken. Een stand die volkomen tegen de verhouding was, maar koren op de molen van de thuisploeg, die zich nog meer kon richten op het tegenhouden. Ricardo Merrelaar had nog voor rust de stand in evenwicht kunnen brengen, maar hij kwam een teenlengte tekort om een voorzet van Gilliomar Leona in het doel te glijden.

Na de rust het zelfde spelbeeld. Zuidland beperkte zich tot verdedigen en Smitshoek was op zoek naar op zijn minst de gelijkmaker. Deze kwam er al vrij snel toen John de Ronde goed zijn man uitspeelde en Ricardo Merrelaar in staat stelde om de meer dan verdiende gelijkmaker op het scorebord te brengen.  Een prachtig doelpunt, kijk deze gerust nog eens terug op Smitshoek TV.
Trainer Frehe bracht verse aanvallers in het veld. Sten Wever kwam Daniël da Cruz vervangen. Ook Sean Verburg kwam in het veld voor Ricardo Merrelaar en Joren van der Linden kwam voor John de Ronde, maar het mocht niet meer baten. De ruimtes op het middenveld werden groter waardoor Zuidland zich iets makkelijker onder de druk vandaan kon voetballen. Ook het steeds warriger fluiten van scheidrechter Elissen deed de wedstrijd geen goed. De laatste 10 minuten moest Smitshoek zelfs met tien man verder omdat Sten Wever al snel weer geblesseerd het veld moest verlaten. In de laatste minuten kwam Joren van der Linden net te kort voor de rebound toen keeper Kevin de Kok een vrije trap van Erwin Bravenboer los liet, maar veel verder kwam Smitshoek niet.

Door deze uitslag staan zoals eerder vermeld drie ploegen met 15 punten bovenaan. Zaterdag 31 oktober a.s. staat de thuiswedstrijd tegen Pelikaan op het programma en wordt de strijd om de eerste periode beslist. Mede koplopers Brielle en Nieuw Lekkerland nemen het in Brielle tegen elkaar op. 

01..JPG 02..JPG 03..JPG 04..JPG 05..JPG 06..JPG 07..JPG 08..JPG 09..JPG 10..JPG 11..JPG 12..JPG

Login

Zoeken