VV Smitshoek 1 thumbSmitshoek is door een verdiende 2-3 overwinning in Oud-Beijerland op SHO en de nederlaag van mede-koploper Brielle bij Zuidland [2-1] de nieuwe koploper in 1c. Op het winderige sportpark Kikkershoek keken de oranje-zwarten al na 10 minuten tegen een 2-0 achterstand aan.

In de blessuretijd van de 1e helft zorgde Laurens Visser voor de aansluiting. In de tweede helft was Smitshoek de bovenliggende partij. Eerst zorgde Tom Achterberg voor de 2-2 en in de extra tijd werd Gilliomar Leona matchwinnaar. Hij poeierde de 2-3  vanaf  zo’n  18  meter  in de linkerbovenhoek achter de kansloze SHO-goalie Donovan Levestone.

Het team van trainer Raymond Frehe trad aan in de vertrouwde formatie. Alleen Joren van der Linden begon op de rechtsachter positie ten koste van Ricardo Malaihollo. Al in de 1e minuut was de eerste kans voor de gasten. Thijs Oomsen kon uit een corner vrij inkoppen. Hij schampte het leer en de bal verdween naast de paal. SHO ging daarna zorgvuldiger met de kansen om. Eerst was het de geheel vrijstaande Mikula Ristic die een corner koppend afrondde: 1-0. De thuisclub was feller op de bal en in de omschakeling. Balverlies op het Smitshoek middenveld leidde de 2-0 in. De aalvlugge Jeroen Sep kapte Joren van der Linden in de zestien uit en liet Mike van de Wijngaart kansloos. Zo keek  Smitshoek al na 10 minuten tegen een 2-0 achterstand aan. Smitshoek speelde in deze fase van de strijd plichtmatig en SHO beperkte zich tot het verdedigen van de voorsprong. Een prima voorzet van Joren van der Linden werd door de geheel staande John de Ronde overgekopt.  Door de vele spelonderbrekingen in deze sportieve wedstrijd  van arbiter  Van Hoogdalem [over de gehele wedstrijd is medische staf wel 10x in het veld geweest voor een verzorging] ontspon zich een rommelig duel. Laurens Visser vond vlak voor rust bij een goed schot in de kruising de SHO doelman op zijn weg. Even later was het toch raak. Linkerspits Daniel da Cruz ging goed door en bereikte goaltjesdief Laurens Visser.  Van dichtbij tekenende hij voor de aansluitingstreffer: 1-2.

Na de thee kwam Smitshoek met de wind in de rug en de instelling om te winnen terug op het veld. Patrick Fonseca ging op links alleen door en vergat voor eigen succes te gaan. Guilliomar Leona bracht  Tom Achterberg in stelling wiens kopbal in het zijnet belandde. Smitshoek speelde verder naar voren en zette goed druk op de defensie van SHO. De thuisclub kwam er niet meer aan te pas en de duels werden gewonnen door Smitshoek. Bij een overtreding op John de Ronde in de hoek van de zestien toonde de arbiter clementie met SHO. Even later kwam ook SHO verdediger Lima Wilson goed weg toen hij aan de noodrem trok bij een uitbraak van Gilliomar Leona. De gelijkmaker hing in de lucht. Aanvoerder Erwin Bravenboer stuurde Gilliomar Leona met een steekpass weg. Leona legde de bal terug maar bereikte geen medespeler.  SHO slaagde er in de eigen zestien niet in het leer weg te werken en de afvallende bal werd door Tom Achterberg snoeihard tot 2-2 gepromoveerd. De Smitshoek storm ging liggen en trainer Richard Middelkoop  probeerde met enkele wissels het tij te keren. De slotfase kreeg een enerverend slot. Door balverlies op het middelveld kreeg Giovanni Klaverweide vrije doorgang. Mike van de Wijngaart hield zijn team op de been. Het slotakkoord was voor Gilliomar Leona. Diep in blessuretijd zorgde hij met een geweldige goal in de linkerbovenhoek voor de beslissende en verdiende 2-3.

01..JPG 02..JPG 03..JPG 04..JPG 05..JPG 06..JPG 07..JPG 08..JPG 09..JPG 10..JPG 11..JPG 12..JPG 13..JPG 14..JPG 15..JPG