VV Smitshoek 1 thumbIn de topper tegen Nieuw-Lekkerland  was het trainer Raymond Frehe gelukt om zijn team messcherp te laten starten. De in de shirts van ING en Jordex spelende oranje-zwarten pakten vanaf het begin het initiatief en liepen zo binnen  een kwartier uit naar een voorsprong van 2-0.

Al in de zevende minuut kwam de 1-0 op het bord. Scheidsrechter van Wijk wees naar de stip na een handsbal van Terry de Waal. Tom Achterberg  stuurde Nieuw-Lekkerland goalie Edward de Groot de verkeerde kant op. Smitshoek bleef drukken en was in deze fase van de wedstrijd een maatje te groot voor Nieuw-Lekkerland, dit resulteerde in kansen voor Daniël da Cruz en Gilliomar Leona.  Diezelfde Leona was enkele minuten later wel doeltreffend, na voorbereidend werk van Laurens Visser kopte hij Smitshoek naar 2-0.

De Nieuw-Lekkerlanders toonden veerkracht en vanaf de dertigste minuut kwam de wedstrijd meer in balans. Dit resulteerde in kansen voor Nieuw-Lekkerland, vooral Ruud Ouweneel was dichtbij de aansluitingstreffer.  In deze fase werd de aansluitingstreffer voorkomen en had Smitshoek de wedstrijd in het slot kunnen gooien. Net voor de rust kreeg Laurens Visser een open kans, maar de spits raakte de bal niet goed.

Smitshoek startte na rust toch weer scherper dan Nieuw-Lekkerland. Er volgden diverse aanvallen over rechts. Tien minuten na rust mocht John de Ronde een aanval opzetten, in  eerste instantie werd zijn schot geblokt, maar de rebound van de Ronde was perfect. De bal vloog laag in de verre hoek 3-0.  Vanaf dit moment ging Smitshoek wat slordiger spelen en kwamen er kansen voor Nieuw-Lekkerland. De groen-witten hadden het vizier echter niet op scherp staan en maakten het doelman Mike van de Wijngaart niet al te moeilijk.  Frehe gebruikte al zijn wissels, Sean Verburg, Ricardo Malaihollo en Rody van Hemert kwamen nog in de ploeg, maar de stand van 3-0 bleef ongewijzigd, zodat Smitshoek op de ranglijst verder uit kon lopen op de Nieuw-Lekkerlanders.
Door de overwinning van Rijsoord op Brielle, is de top 3 nu gewijzigd. De Rijsoorders staan nu 2e en Brielle en Nieuw-Lekkerland zijn een plaatsje gezakt. Aanstaande zaterdag speelt Smitshoek thuis vriendschappelijk tegen Vitesse-Delft. Op 28 november speelt Smitshoek de uitwedstrijd tegen het op 3 punten genaderde Rijsoord.

01..JPG 02..JPG 03..JPG 04..JPG 05..JPG 06..JPG 07..JPG 08..JPG 09..JPG 10..JPG 11..JPG 12..JPG 13..JPG 14..JPG 15..JPG 16..JPG 17..JPG 18..JPG 19..JPG