1 logo smitshoek

Smitshoek had in een vriendschappelijk duel geen moeite met de nummer negen van de 1e klasse B. Na een 2-0 ruststand won het team van trainer Raymond Frehe uiteindelijk afgetekend: 6-2. De oefenmeester van de oranje-zwarten gaf deze middag speeltijd aan doelman Brian Struis, Marvin Rommy, Rody van Hemert, Sean Verburg, Ricardo Merrelaar. Ricardo Malaihollo speelde op het middenveld. De gasten uit Delft hadden ook enkele invallers ten opzichte van de vaste basis elf.

Het eerste kwartier was van beide kanten weinig hoogstaand. De eerste mogelijkheden waren voor de thuisclub. Ricardo Merrelaar kreeg de bal vanaf de doellijn niet goed voor om de vrijstaande Gilliomar Leona te bereiken. Even later kreeg de spits het leer niet goed onder controle. Vitesse Delft stelde hier maar weinig tegenover. Toen Smitshoek op aandringen van coach Frehe aandrong en wat feller en sneller ging spelen, kwam het klasse verschil tot uiting. Op aangeven van Laurens Visser opende Ricardo Malaihollo de score: 1-0. Eerst de invaller doelman en later een verdediger voorkwamen voor Vitesse Delft erger bij inzetten van Ricardo Merrelaar en Gilliomar Leona. Nog voor rust verdubbelde Ricardo Merrelaar uit de draai de score: 2-0.

Na de thee leek de concentratie weg bij Smitshoek. Vitesse Delft slaagde erin om binnen 10 minuten de stand gelijk te trekken. De actieve spits zorgde voor 1-2 en uit een corner viel al snel de 2-2. Er ontspon zich in de kou een slordig duel dat zich vooral op het middenveld afspeelde. Na zo’n 70 minuten gaf Smitshoek weer gas en trok het duel naar zich toe. Eerst strafte Sean Verburg een slippertje van de doelman af: 3-2. Even later ging diezelfde Sean Verburg goed door, waarna Ricardo Merrelaar met zijn karakteristieke kapbeweging zijn derde treffer aantekende: 4-2. Uit een prima voorzet van Joren van der Linden kopte Laurens Visser fraai 5-2 binnen. Vlak voor tijd werd een inzet van Daniel Da Cruz gekraakt en was het laatste tikje voor Ricardo Merrelaar: 6-2. Al met al een verdiende overwinning van Smitshoek dat zich kan gaan opmaken voor de kraker in 1c tegen Rijsoord.