1 logo smitshoek

Smitshoek heeft in de rechtstreekse confrontatie tegen nummer twee Rijsoord de aanval op de koppositie afgeslagen. De thuisclub kwam al vroeg in het duel op een 2-0 voorsprong. Na de thee stelde Smitshoek door doelpunten van Laurens Visser en Ricardo Merrelaar orde op zaken.

De uitblinkende Rijsoord-goalie Michael Bekkers voorkwam erger voor de thuisclub, waardoor de topper in een 2-2 deling eindigde. Smitshoek blijft door dit resultaat lijstaanvoerder in 1C.

Het duel was amper 60 seconden op weg toen John de Ronde Smitshoek bijna een droomstart bezorgde. De inzet van de middenvelder spatte op de paal uiteen. In de tegenaanval ontsnapte Ibrahim El Koubai via de rechtervleugel. Via verdediger Thijs Oomsen caramboleerde het leer achter doelman Mike van de Wijngaart, 1-0. Ex RVVH-er El Koubai was in de openingsfase op dreef. Mike van de Wijngaart tikte echter een stiftje van de Rijsoord-aanvaller bekwaam over de lat. Even later stond Ibrahim El Koubai wel aan de basis van de 2-0. Mike van Gool kopte een hoekschop knap binnen. Smitshoek moest even bijkomen van deze tegenslag. Rijsoord stopte veel energie in de wedstrijd, maar naarmate het eerste bedrijf vorderde toonde Smitshoek aan technisch superieur te zijn. Net voor rust bracht Michael Bekkers fraai redding op een schot van Gilliomar Leona. Ook raakte linkervleugelverdediger Rody van Hemert (hij verving de geblesseerde Patrick Fonseca) nog de lat.

Smitshoek kwam in deel twee uitstekend voor de dag. Op het middenveld zette de prima spelende aanvoerder Erwin Bravenboer de lijnen uit, kon de onvermoeibare vleugelverdediger Joren van der Linden veelvuldig opstomen, bezorgde Gilliomar Leona op de rechtervleugel de Rijsooord-defensie handenvol werk en liet Romain van Bruggen bij de spaarzame tegenstoten van Rijsoord zien een meerwaarde te zijn. Rijsoord-goalie Michael Bekkers hield zijn team na de rust met enkele onwaarschijnlijke reddingen op de been. Tot twee maal toe verscheen spits Laurens Visser volkomen vrij voor Bekkers, maar twee maal kwam de doelman als winnaar uit de strijd. Met nog een half uur te spelen bracht trainer Raymond Frehe aanvaller Ricardo Merrelaar in het veld en ging Smitshoek vol op de aanval spelen. Direct na deze wissel bracht Laurens Visser de aansluitingstreffer op het bord. Visser schoof een voorzet van Gilliomar Leona achter doelman Bekkers. Rijsoord wankelde en Smitshoek greep de formatie van de aimaibele oefenmeester Gijs Zwaan nog verder bij de strot. De gelijkmaker leek slechts een kwestie van tijd. Bij een van de spaarzame tegenstoten kwamen de gasten nog even met de schrik vrij toen invaller Stephan Ooms te gehaast over knalde. Aan de andere kant was invaller Sean Verburg onfortuinlijk toen hij de paal raakte. Het karaktervolle Smitshoek bleef in de slotfase met goed voetbal strijden voor de gelijkmaker. In de extra tijd zorgde Ricardo Merrelaar uit een goede voorzet van Gilliomar Leona met een fantastische kopstoot voor de meer dan verdiende gelijkmaker, 2-2.

Zaterdag a.s. staat op sportpark Smitshoek de derby tegen Heerjansdam op het programma. De Dammers hielden titelfavoriet Brielle knap op 3-3.

Opstelling Smitshoek:

Mike van de Wijngaart, Joren van der Linden, Romain van Bruggen, Thijs Oomsen, Rody van Hemert (59. Ricardo Merrelaar), Erwin Bravenboer (C), Gilliomar Leona, Tom Achterberg (81. Ricardo Malaihollo), John de Ronde, Laurens Visser, Daniel da Cruz (69. Sean Verburg).

01..JPG 02..JPG 03..JPG 04..JPG 05..JPG 06..JPG 07..JPG 08..JPG 09..JPG 10..JPG 11..JPG 12..JPG 13..JPG 14..JPG 15..JPG 16..JPG 17..JPG