VV Smitshoek 1 thumbVoor het eerst in de historie van beide van origine dorpsclubs stonden Smitshoek en Heerjansdam in competitie verband tegenover elkaar. Door de straffe wind die dwars over het veld stond op het sportpark Smitshoek kwamen beide teams niet tot goed voetbal.

Door een benutte penalty van Tom Achterberg kwam Smitshoek in de eerste helft op 1-0. Vlak voor tijd was het Ricardo Merrelaar die met een schitterende goal voor de 2-0 eindstand tekende. Heerjansdam streed voor wat het waard was, maar de individuele klasse van Smitshoek gaf deze middag de doorslag.

Direct na het eerste fluitsignaal van de jeugdige arbiter Kalmar [21] namen de gasten uit Heerjansdam brutaal het initiatief. Het team van trainer Fop Gouman was feller en veroverde telkens de tweede bal. Uit een corner kwam Elvis Versluis in vrije schot positie. Zijn inzet verdween naast de paal. Het eerste kwartier was duidelijk voor Heerjansdam. Smitshoek had moeite om tegen de wind onder de druk uit te voetballen. Halverwege de eerste helft kregen de oranje-zwarten meer grip op de wedstrijd. Direct kreeg Smitshoek ook enkele kansjes. De voor de geblesseerde John de Ronde in de basis begonnen Sten Wever bracht Laurens Visser in stelling. Doelman Sander Schreuder bracht bekwaam redding. Even later negeerde de arbiter een vlagsignaal van zijn assistent en werd Sten Wever binnen de zestien meter gehaakt. Arbiter Kalman was gedecideerd: strafschop. Middenvelder Tom Achterberg bracht Smitshoek op dat moment enigszins tegen de verhouding in op voorsprong: 1-0.  Een prima voorzet van Patrick Fonseca werd door Gilliomar Leona net naast gekopt. Voor rust werd Heerjansdam nog twee keer gevaarlijk. Eerst schoot Gert Jan Plaizier van 20 meter over. Daarna stond doelman Mike van de Wijngaard op het verkeerde been bij een pegel van vleugelverdediger Stefan Lezer. De doelman bracht ternauwernood redding.

In de tweede helft ontspon zich een open wedstrijd. Het team van voorzitter Jos Vis, hij onderbrak speciaal zijn familie weekeindje  om bij de derby aanwezig te kunnen zijn, stopte veel energie in het duel. Smitshoek kon niet profiteren van het wind voordeel en speelde bij vlagen slordig. Zo ontstond een rommelige wedstrijd met niet veel echte kansen. Heerjansdam wilde wel, maar het ontbrak aan aanvallend raffinement. Bij Smitshoek kwamen Rody van Hemert, Ricardo Malaihollo en Ricardo Merrelaar in het veld. Een inzet van Rody van Hemert na een prima diepe bal van Ricardo Merrelaar ging net voorlangs. Smitshoek kwam goed weg toen goalie Mike van de Wijngaart een harde inzet van afstand van invaller Mohssin Ghorafi uit de rechter beneden hoek tikte. Met de minimale voorsprong bleef het spannend op het goed bevolkte sportpark Smitshoek. In minuut 89 liet spits Ricardo Merrelaar zien over pure klasse te beschikken en met een prachtige treffer bracht hij Smitshoek in veilige haven: 2-0. Dat daarna invaller Rafiek Casteleins [ex Smitshoek] in buitenspelpositie scoorde was verder niet meer van belang. Al met al een zwaar bevochten overwinning van koploper Smitshoek tegen het verdienstelijk spelende  Heerjansdam.

01..JPG 02..JPG 03..JPG 04..JPG 05..JPG 06..JPG 07..JPG 08..JPG 09..JPG 10..JPG 11..JPG 12..JPG 13..JPG 14..JPG 15..JPG 16..JPG 17..JPG 18..JPG 19..JPG 20..JPG 21..JPG 22..JPG 23..JPG 24..JPG