VV Smitshoek 1 thumbSmitshoek heeft zich via een solide 0-4 overwinning tegen rode lantaarndrager Prinsenland tot winterkampioen in 1C gekroond. De voorsprong op nummer twee Rijsoord bedraagt nu acht punten, maar Rijsoord heeft een wedstrijd minder gespeeld. Grote man aan de kant van Smitshoek was spits Ricardo Merrelaar, die de vier doelpunten voor zijn rekening nam.

Op het gure sportpark Molenbroek in Dinteloord kwam Smitshoek, gestoken in de witte uittenues van ING en Jordex, moeizaam uit de startblokken. Zo bracht Thijs Oomsen redding op de doellijn na minder goed uitverdedigen van doelman Mike van de Wijngaart. Smitshoek nam daarna het initiatief en bouwde aan een overwicht tegen het verdedigende Prinsenland van oefenmeester Akkermans. Naarmate het tempo hoger werd kreeg de fusieclub het zwaarder en het wachten was op het eerste doelpunt voor Snitshoek. Net voor rust was het zover, Ricardo Merrelaar tikte de 0-1 binnen na een aanval over links. Twee minuten later werd de diepgaande Merrelaar goed bediend door Daniel da Cruz en rondde goed af, 0-2.

Na de thee bleef Smitshoek heer en meester op het zware veld. Kansen te over voor alle Smitshoek aanvallers, maar het was toch weer Merrelaar die van zich deed spreken, door na een goede actie de 0–3 op het scorebord te brengen. Voor oefenmeester Raymond Frehe het teken om te gaan wisselen, hij bracht Wever, Malaihollo en Van Hemert nog binnen de lijnen. De solide spelende Tom Achterberg onderscheidde zich met een bekeken boogbal, maar die werd door arbiter Van Essen om onbekende reden afgekeurd. Helaas geen treffers uit een van de vele Smitshoekse corners. Tien minuten voor tijd werd Ricardo Merrelaar bediend door de
Wever en zorgde voor zijn vierde treffer, 0–4.

Al met al een prima eerste competitiehelft voor het ongeslagen Smitshoek. Het team van Frehe heeft zijn draai weer gevonden en alles duidt op een prachtige tweede competitiehelft!  Wellicht wordt Rijsoord – Oranje Wit aanstaande zaterdag nog ingehaald, zodat de stand in evenwicht is voor de winterstop.

De selectie gaat weer op trainingskamp om te werken aan een goede conditie voor de eerste competitiewedstrijd op 23 januari 2016. Dan wordt op Sportpark Smitshoek gespeeld tegen runner-up Kloetinge.

01..JPG 02..JPG 03..JPG 04..JPG 05..JPG 06..JPG 07..JPG 08..JPG 09..JPG 10..JPG 11..JPG 12..JPG 13..JPG 14..JPG 15..JPG 16..JPG 17..JPG 18..JPG 19..JPG 20..JPG 21..JPG