VV Smitshoek 1 thumbAfgelopen zaterdag hervatte vv Smitshoek de competitie tegen het altijd lastige Kloetinge. De fysiek sterke ploeg uit Zeeland streed voor haar kans om dichter bij de koploper Smitshoek te komen en werd daarin ondersteund door een fanatieke supportersschare.

De ploeg van trainer Raymond Frehe liet het echter niet zover komen (3-2) en behield knap haar ongeslagen status. Daar naaste concurrent Rijsoord punten liet liggen deze middag, is de voorsprong van Smitshoek op de naaste concurrent nu 10 punten. Waarbij gemeld moet worden dat Rijsoord een wedstrijd minder heeft gespeeld.

In de eerste helft ging de strijd eigenlijk gelijk op, waarbij Smitshoek op een paar momenten na de controle behield over de wedstrijd. Deze helft kenmerkte zich door het weinig creëren van echte kansen. Smitshoek was nog het meest gevaarlijk door een schitterend schot op de paal in de 8e minuut van de goed spelende spits Ricardo Merrelaar. Hij was ook verantwoordelijk voor een uitstekende kopbal op het doel van de tegenpartij, na een bekeken voorzet van Daniel da Cruz. De inzet van de spits werd echter stijlvol gepakt door keeper Matthew Lentink van Kloetinge.
De door Mideko en ITG gesponsorde thuisploeg kwam na een schitterende aanval in de 39e minuut op voorsprong. De bal ging snel van Ricardo Merrelaar naar Laurens Visser die subtiel Gilliomar Leona in de gelegenheid stelde de 1-0 te laten aantekenen. De 2-0 kwam voor de rust nog op het scorebord. Patrick Fonseca zette goed door en stelde Laurens Visser in staat voor de tweede maal de keeper van Kloetinge te passeren.

Na de rust verspeelde Smitshoek al snel de voorsprong. In de 53e minuut werd het 2-1. Spits Yves Nyemb stelde met een subtiel bekeken pass de ingevallen Wouter de Craene in de gelegenheid te score en zodoende de spanning terug te brengen in de wedstrijd. Nog geen 3 minuten later was het gelijk. Een vrije trap werd door Romain van Bruggen ongelukkig achter zijn eigen doelman van deze middag, Bryan Struis gekopt. Het scorebord gaf 2-2 aan en Smitshoek ging op zoek naar de overwinning. Dit in tegenstelling tot de ploeg uit Zeeland die meer voor het gelijke spel ging dan echt voor de overwinning. In de 85e minuut kwam Smitshoek weer op voorsprong. Keeper Matthew Lentink van Kloetinge wilde een terugspeelbal ver het veld inbrengen maar verkeek zich op de storende Ricardo Merrelaar. Via zijn lichaam verdween de bal over de doellijn en kwam zodoende Smitshoek op 3-2. Trainer Frehe bracht direct Marvin Rommy in voor Joren vd Linden. Smitshoek speelde de wedstrijd goed uit en hield zodoende de 3 punten in Barendrecht.

Een uitstekende overwinning, waarna in de druk bezochte Business Club ruimte en de kantine door velen het woord kampioenschap al over de lippen kwam. Zover is het echter nog niet. Er moeten echt nog wel wat punten gepakt worden, te beginnen a.s. zaterdag bij Brielle.

Opstelling van deze middag: Bryan Struis, Joren vd Linden (85e min. Marvin Rommy), Romain v Bruggen, Thijs Oomsen, Patrick Fonseca, Erwin Bravenboer (aanvoerder), Gilliomar Leona, Tom Achterberg, Ricardo Merrelaar, Laurens Visser, Daniel da Cruz.

01..JPG 02..JPG 03..JPG 04..JPG 05..JPG 06..JPG 07..JPG 08..JPG 09..JPG 10..JPG 11..JPG 12..JPG 13..JPG 14..JPG 15..JPG 16..JPG 17..JPG