VOETBALVERENIGING SMITSHOEK

Hoofd/Subsponsoren

VV Smitshoek 1 thumb

In de eerste klasse C werden 6 duels door de overvloedige regelval afgelast. Het enige duel dat doorging was de topper Brielle-Smitshoek. Brielle, de winnaar van de 1e periode, moest winnen om de achterstand op koploper Smitshoek niet verder te laten oplopen.

Na een 1-0 ruststand [goal Jeffrey Duinstee], brachten Ricardo Merrelaar en Joren van der Linden Smitshoek in het tweede bedrijf  op 1-2. Smitshoek verzuimde de score hoger op te voeren en boekte een verdiende overwinning.  Het duel op het middenveld tussen de oude bekenden  Alex van Dommelen van Brielle en  Erwin Bravenboer [beide speelden ooit bij de BVV Barendrecht], werd beslist in het voordeel van de gedreven en goed spelende  Smitshoek-aanvoerder.

Trainer Frehe moest enigszins improviseren doordat Laurens Visser de gehele ziek was ziek geweest. Hij  poseerde Joren van der Linden op “10”. Marvin Rommy speelde in het hart van de defensie, waardoor Romain van Bruggen naar de rechtsachter positie verhuisde. Coach Ben Spork liet zijn jeugdige talent Bjorn Wagenaar [17] op de bank. Oud-Smitshoek aanvaller Joel da Veiga Martins deelde in de beginfase het eerste speldeprikje uit. De weer van een enkelblessure herstelde Mike van de Wijngaart was attent. Even later viel het leer tussen enkele Brielle verdedigers pardoes voor de voeten van Ricardo Merrelaar. Hij kreeg de bal niet voldoende onder controle om echt voor gevaar te kunnen zorgen. De harde dwars over het veld staande wind maakte goed combinatiespel moeilijk. Bij Smitshoek ging er veel mis in de passing en men kwam voetballend moeilijk onder de druk van de thuisclub uit. Toch wist Brielle nauwelijks gevaarlijk te worden en waren de beste kansjes voor de koploper. Patrick Fonseca vond het zijnet en Erwin Bravenboer schoot van afstand over. Toen het duel op een 0-0 rust leek af te stevenen brak Jeffrey Duinstee voor de thuisclub de ban: 1-0. Hij kreeg bij de tweede paal enigszins gelukkig het leer op een presenteerblaadje. Even later bracht de paal redding voor Brielle bij een prima inzet van Ricardo Merrelaar.

In de tweede helft tapte Smitshoek uit een ander vaatje. Het tempo ging omhoog en men was ook veel zorgvuldiger in balbezit. Meteen kreeg Brielle het moeilijk. Joren van der Linden zette goed door en kwam vrij voor doelman MerrickLeijnse.  Twijfelend aan buitenspel vergat de hard werkende Van der Linden goed af te drukken. Tom Achterberg kegelde net naast en Gilliomar Leona wachtte te lang bij weer een kans. Na een kwartier was het wel raak. Gilliomar Leona bereikte de scherpe Ricardo Merrelaar bij de tweede paal: 1-1. Smitshoek was los en speelde Brielle in deze fase van de mat. Daniel da Cruz bracht Joren van der Linden vrij voor de doelman en hij bracht de in die fase verdiende 1-2 op het scorebord. Direct daarna een schitterende aanval via meerdere schijven die Ricardo Merrelaar niet wist af te ronden. Smitshoek verzuimde de definitieve beslissing op het scorebord te brengen. Erwin Bravenboer zette Ricardo Merrelaar vrij voor de doelman. De spits drukte niet voldoende af. Trainer Frehe wisselde Gilliomar Leona voor de jeugdige Sean Verburg. Later kwamen ook Laurens Visser en Ricardo Malaihollo nog binnen de lijnen. De laatste schoot vlak voor tijd in vrije positie hoog over. Het geblesseerd uitvallen van Marvin Rommy was de enige tegenvaller in de ijzersterke tweede helft. De overwinning van Smitshoek kwam niet meer in gevaar. Smitshoek deed dus goede zaken en staat met 37 punten uit 15 duels riant op kop. Directe belager Rijsoord [13-24]  moet nog 2 duels inhalen. Daarna volgen Brielle [15-23] en Kloetinge [14-22].

00..JPG 01..JPG 02..JPG 03..JPG 04..JPG 05..JPG 06..JPG 07..JPG 08..JPG 09..JPG 10..JPG 11..JPG 12..JPG 13..JPG 14..JPG 15..JPG 16..JPG 17..JPG 18..JPG 19..JPG 20..JPG

Login

Zoeken