VOETBALVERENIGING SMITSHOEK

Hoofd/Subsponsoren

VV Smitshoek 1 thumb

Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd van Smitshoek tegen VVGZ op het programma. Op een guur en winderig sportpark wilde Smitshoek uiteraard de ongeslagen status handhaven. In tenues van Universal Steel/ Z Press werd er afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Piket.

Een hobbelig veld en de invloed van veel wind dwars over veld zorgde ervoor dat Smitshoek moeite had met de zich fel verwerende bezoekers uit Zwijndrecht. VVGZ zette vroeg druk en dat zorgde er voor dat Smitshoek weinig kansen kon creëren. Toch was het Daniel Da Cruz die na een kwartier de 1-0 op de borden leek te zetten. Zijn doelpunt werd echter afgekeurd. Verder wisten beide ploegen niet veel gevaar te stichten. Uit een van de weinige kansen wist VVGZ de bal achter Mike van de Wijngaart te krijgen. De bezoekers gingen met 0-1 thee drinken, omdat vlak voor rust een kopbal van Ricardo Merrelaar van de lijn gered werd.

In de tweede helft kon VVGZ het niet volhouden om Smitshoek vroeg onder druk te zetten. De mannen van Raymond Frehe konden steeds meer het spel naar zich toe halen wat leidde tot een aantal kansjes. De stug verdedigende gasten kwamen steeds meer in problemen. Zo werd een schot van Laurens Visser na een klein uur spelen ter nauwernood geblokt en kwam hij even later een pasje tekort om een lange voorzet binnen te werken.  De dreigende Gilliomar Leona schoot vanaf 16 meter net over. Trainer Frehe moest risico nemen en besloot achterin 1 op 1 te gaan spelen en verdediger  Thijs Oomsen op te offeren voor Sean Verburg. In de laatste 20 minuten werd Smitshoek daardoor steeds dreigender. Ricardo Merrelaar en Joren van der Linden zagen hun inzet echter net over vliegen.

Met nog 10 minuten te gaan werd Jordi Dekker ingebracht voor Daniel Da Cruz. Even later kreeg Dekker gelijk een kans, maar hij wist de bel net niet tussen de palen te krijgen. Toen Laurens Visser licht geraakt werd binnen de 16 aarzelde scheidsrechter Piket niet om de bal op de stip te leggen. Wellicht enigszins beïnvloed door beslissingen uit de eerste helft (afgekeurde goal en onthouden van een penalty aan Smitshoek) gaf hij een buitenkans aan Tom Achterberg. Die schoot de bal onberispelijk hoog tegen de touwen en bracht zo de 1-1 op het bord. In de resterende minuten schoot Gilliomar Leona over en strandde Jordi Dekker op de voeten van de keeper waardoor de wedstrijd in 1-1 eindigde.

Doordat Rijsoord verloor bij Bruse Boys en Brielle gelijkspeelde bij Pelikaan staat Smitshoek nu nog ruimer aan kop. Rijsoord en Brielle staan 14 punten achter, waarbij wel opgemerkt moet worden dat Rijsoord nog 2 wedstrijden in moet halen. Outsider Oranje Wit klimt gestaag op de ranglijst en staatjes 23 punten uit 14 duels net achter achtervolgers Rijsoord en Brielle.

Op 20 februari speelt Smitshoek weer thuis.  Om 14.30 uur wordt er afgetrapt tegen Bruse Boys.

01..JPG 02..JPG 03..JPG 04..JPG 05..JPG 06..JPG 07..JPG 08..JPG 09..JPG 10..JPG 11..JPG 12..JPG 13..JPG 14..JPG 15..JPG 16..JPG 17..JPG

Login

Zoeken