VV Smitshoek 1 thumbSmitshoek speelde op het eigen sportpark een vriendschappelijk duel tegen hoofdklasser Spijkenisse. Ondanks dat de oranje-zwarten een 2-0 voorsprong verspeelden (einduitslag 2-2), kunnen de mannen van trainer Frehe terugkijken op een prima wedstrijd.

Smitshoek startte met een 2 tal wijzigingen in de vaste basis opstelling. Ricardo Mailaihollo en Sean Verburg vervingen Daniwl da Cruz en  Erwin Bravenboer. Spijkenisse speelde in een (veel) hoger tempo dan dat men gewend is in de eeste klasse, maar Smitshoek kon dit prima bijbenen. De thuisclub  had zelfs via goede kansen van Patrick Fonseca, Ricardo Merrelaar en Gilliomar Leona (2x) op voorsprong moeten komen, maar op het beslissende moment waren zij net niet scherp genoeg. Spijkenisse kon op een tweetal schoten van afstand na, niet gevaarlijk worden in de eerste helft.

In de rust wisselde Smitshoek een viertal spelers. Erwin Bravenboer, Daniel da Cruz en Jordi Dekker mochten invallen. Ook mocht de jonge doelman Robin Bout zijn eerste minuten in de hoofdmacht maken. Al snel viel de 1-0 toen Sean Verburg na prima voorbereidend werk van Patrick Fonseca  van dichtbij raak schoot. Niet lang daarna rondde het andere talent uit eigen opleiding, Jordi Dekker, een prachtige aanval prima af 2-0. Spijkenisse drong daarna wel aan, maar kon niet echt gevaarlijk worden. Toch wist het door rwee doelpunten uit standaard situaties op gelijke hoogte te komen. Tot twee maal toe werd er uit een corner gescoord, de 1-2 van Bart an Muyen ging via een Smitshoeker de goal in. De gelijkmaker werd door spits Emir Jarasevic ingekopt. Jammer, maar toch een prima resultaat tegen een ploeg die boven in de hoofdklasse B meedraait. Een klasse waarin Smitshoek volgend seizoen ook graag weer actief wil zijn.

In de eerste klasse C werden eerder afgelaste wedstrijden ingehaald. Naaste belager Rijsoord maakte dit keer geen fout en won met 2-0 van Zuidland waardoor het nog steeds 8 verliespunten meer heeft dan Smitshoek. Volgende week wordt de competitie weer hervat met voor Smitshoek een uitwedstrijd bij Oranje-Wit. Aanvang aan Nieuwe Noordpolderweg in Dordrecht om 15.00 uur.

01..JPG 02..JPG 03..JPG 04..JPG 05..JPG 06..JPG 07..JPG