VV Smitshoek 1 thumbSmitshoek struikelde in de derde ronde van de strijd om de VoetbalRijnmond Cup over zondag tweede klasser TOGB. In het gure en winderige Berkel en Rodenrijs stond na 90 minuten een 2-2 stand op het scorebord. De thuisclub was vanaf 11 meter koelbloediger. Laurens Visser miste voor de oranje-zwarten, waardoor de formatie van trainer Peter de Haan aan het langste eind trok.

Al vroeg in de wedstrijd brak Daley Hilkemeijer met een bijzonder fraai afstandsschot namens TOGB de wedstrijd open. Smitshoek haalde vervolgens het gehele duel niet het vereiste niveau om het de gastheren echt moeilijk te maken. Er moest voor Smitshoek net voor de warme thee een strafschop aan te pas komen om de gelijkmaker te scoren. Arbiter Pierre Korsius oordeelde dat een vrije schop van Erwin Bravenboer in de muur met de hand werd beroerd. Tom Achterberg maakte geen fout, 1-1. In deel twee ging het matige duel vervolgens lange tijd gelijk op. Het was Vince Luyken die de wedstrijd 10 minuten voor tijd namens TOGB leek te beslissen. In extremis zorgde invaller John de Ronde alsnog voor de gelijkmaker. Voor Smitshoek maakten Tom Achterberg, Sean Verburg en Jordi Dekker in de strafschoppenserie geen fout. Omdat TOGB vanaf elf meter uiterst koelbloedig was, betekende de misser van Laurens Visser het einde van het bekeravontuur voor het team van trainer Raymond Frehe.