• De jongste voetbaltak bij Smitshoek, het Walking Football, begint zich steeds beter te ontwikkelen. Het is begonnen als een samenwerkingsverband van onze VV op initiatief van toenmalig bestuurder Ad Kooimans en de Buurtsportcoach/ Stichting Kijk op Welzijn met steun van de gemeente Barendrecht. Doel was om iets nieuws te bieden voor oudere sporters c.q. senioren uit de omgeving. Want het is belangrijk om actief te blijven en om anderen te kunnen ontmoeten.

    Vanaf het begin heeft Leo Tol gefungeerd als coördinator, waardoor het allemaal goed bleef lopen. Inmiddels is er een vaste groep van ca 13 spelers die wekelijks lekker kunnen ballen en daarna genieten van hun eigen 3e helft in combinatie met een lekkere lunch.

    Afgelopen vrijdag werd voor het eerst in een toernooivorm gespeeld waarvoor vanuit Rijsoord 2 teams waren afgevaardigd. Het was eigenlijk een experiment, maar het bleek uiteindelijk een schot in de roos. De deelnemers hebben genoten. Ze konden zich lekker uitleven in leuke potjes voetbal en het geheel werd zoals gebruikelijk afgesloten met een gezamenlijke lunch, gesponsord door de Stichting Kijk op Welzijn. Er wordt gekeken of er in de toekomst vaker wedstrijden kunnen worden gespeeld tegen andere verenigingen met Walking Footballteams zoals Feyenoord en Excelsior.

    Ook Leo Tol was tevreden: “Ja, dit was echt geslaagd. Het is allemaal super goed verlopen en er is geen wanklank gevallen. Echt een succes hoor, daar ben ik trots op”. Hij is ook blij met steun van stagiaires Renzo Ras en Thijmen Koenraadt van het Albeda die actief zijn bij Smitshoek. “Die jongens doe het echt prima en daar zijn we ook heel blij mee”.

    Wie interesse heeft om ook mee te doen kan zich melden bij de eerdergenoemde Leo Tol via 06-4302235

    Hij kan je alles vertellen over het hoe en wat van het Walking Football bij de VV Smitshoek. Het is absoluut de moeite waard, niet alleen om de conditie bij de houden maar vooral voor de gezelligheid.