• 2-1 winst van Smitshoek bij Eindejaarwedstrijd

  Het kan zijn dat het voor sommigen de wedstrijd van het jaar was, de ontmoeting van afgelopen zaterdag voorafgaand aan het Boutrad in de kantine tussen het Smitshoek All Stars team (AS) van oud 1e elftal spelers en een team van de Businessclub Veteranen Combinatie (BVC).

  Voor wie het zo’n belevenis was?? Dat weten we natuurlijk niet maar die personen mogen zich melden bij initiatiefnemer Marcel vd Eijnden. Zij maken kans op een fraaie handdoek van sponsoren Safex en Mideko, dan hebben ze nog een leuke herinnering aan dit gebeuren. Natuurlijk was het voor alle betrokken spelers, leiders en iedereen daaromheen per definitie een enerverende zaak.

  Samenvatting:
  Voor de objectieve lezer kunnen we over de wedstrijd zelf vrij kort zijn. Gewoon een leuke pot voetbal tussen 2 stammen van de categorie 35 a 40+. Overwegend mannen die op goed niveau hebben gevoetbald en die het nog steeds goed kunnen. De teams hielden elkaar aardig in evenwicht, het was zeker spannend met over en weer mooie aanvallen en uiteindelijk was het AS team net even beter. Vandaar de 2-1 winst die zij uiteindelijke boekten tegen de BVC mannen. Het had bijna 2-2 geweest want een fraaie goal van BVC net voor het slot werd door scheidsrechter Meijdert afgekeurd. Dus mochten AS coach Jan de Gier met captain Dick Nootenboom na afloop de wisselbokaal in ontvangst nemen uit handen van organisator Chiel Kooiman. Gelukkig bestaan beide teams uit leden van de VV of Businessclub zodat Smitshoek deze middag gewoon niet kon verliezen. Met de kerst in het vooruitzicht toch een fijn gevoel want dat gaat om ‘welbehagen in de mensen’. Dat gevoel werd zeker door de betrokkenen deze middag gedeeld. Zowel vooraf als nadien was er een gebroederlijk samenzijn en de stemming was prima. Kortom, het was allemaal zeer geslaagd en het kan niet anders dan dat de Eindejaar/Boutradwedstrijd een vaste traditie bij Smitshoek zal blijven.

  Verslag van een insider.
  Nu even iets over deze wedstrijd van een insider want voor deze en alle direct betrokkenen was dit natuurlijk meer dan een ‘vriendschappelijk potje’. Er stond best het nodige op het spel dat we kunnen samenvatten onder het kopje ‘Prestige’ met een hoofdletter P. Dat is logisch want voor de echte sportman en voetballer gaat het altijd en overal maar om 1 ding: Winnen. Want denk je nou, geachte lezer, dat types Ton Habermehl, Ben van Drunen, Dick Nootenboom of Rick van Gemerde de wei in gaan met het idee: we gaan effe gezellig tegen een balletje schoppen? Vergeet het maar. Het zijn buiten het veld echt aardige mensen, maar als ze eenmaal op het veld staan gaan ze helemaal los. Overigens is het goed om te weten dat we achter sommige namen ook de naam van hun bedrijf vermelden want het is niks voor niks ook een Businessclub activiteit. En laten we wel wezen, de Businessclub van de VV Smitshoek geeft natuurlijk elke organisatie een succesboost. Met de BC van de VV kom je er wel mee !! Sorry, we zitten nog een beetje in de Sinterklaasmodus.

  Aangezien de ASsies heel misschien voetballend ietsje beter voor de dag zouden kunnen komen had coach Ad Kooimans (u weet wel van Labor, ook voor nuttig managementadvies) van het BVC team zijn mannen de opdracht gegeven om bij balbezit van AS goed ingezakt te blijven en te loeren op de counter. Dat leek in het begin van de wedstrijd ook succesvol te kunnen worden want met de snelle Richard vd Linden en Dennis Reurings (van Youwe) voorin werden meteen een paar goede kansen gecreeerd. Al in de 2e minuut was er een pass vanaf rechts van Richard waarbij de rond de 16 vrijstaande Dennis ?? volgens de BVC aanhang volstrekt onterecht ?? teruggefloten werd wegens buitenspel. En 3 minuten later had het gewoon 1-0 voor BVC moeten zijn. Robin Gaillart ?? u weet wel, van Renault Bedrijfswagens ?? geeft vanaf rechts een prachtige dieptepass op Dennis die alleen op doelman Peter Haan afgaat. Normaal is Dennis dan een zekerheidje, hij omspeelt de keeper, maakt nog een pirouetje, neemt een slok koffie en wipt de bal achteloos met een fraaie beweging in de goal. Maar Dennis was deze wedstrijd al enigszins geblesseerd begonnen en hij verslikte zich nu in zijn eigen schijnbewegingen. Waardoor de AS doelman zich kon onderscheiden met een fraaie redding. Kort daarop moest dezelfde Dennis de wedstrijd staken en dat was een lelijke streep door het strategisch concept van de BVC coach.

  De rust werd met een 0-0 stand ingegaan, ondanks goede kansen van de Assies waarvan Ronald Pfeiffer geregeld de BVC verdedigers en vooral de prima spelende captain Ben Bijl ?? de James Bond onder de Sparta liefhebbers - en Peter Siemann behoorlijk in de problemen bracht. Keep Oscar (van Zinge, coach van talentvolle zang jongeren en organisator van festivals) zorgde voor een excellente organisatie van zijn defensie en hij wist ook een paar keer met geweldige safes zijn doel schoon te houden.

  Beide teams waren voorzien van een goed middenveld. Met bij de AS captain Dick Nootenboom, Pat de Jong, Ben van Drunen en Rick van Gemerde. En bij BVC de uitblinkende Mathijs Tabbers en de prima spelende William van Grieken (van Innoviq), Herman Driessens (van Amberwood Trading) en Arjan Sloof (namens Mideko). In de loop van de wedstrijd veranderde de samenstelling als gevolg van het inbrengen van nieuwe spelers. Maar de krachtsverhoudingen bleven ongeveer gelijk.

  Na de rust bleek dat het AS team het scherpst uit de kleedkamer was gekomen. Met de opmerking dat de BVC mensen, met de gebroeders Paul (van ABN Amro) en Jan (van Universal Steel, ook voor staal) in de gelederen die het tegen hun eigen broer Dick moesten opnemen, in de rust even uit hun concentratie werden gehaald door een ceremonie en een bevlogen speech van Dirk van Kerke waarbij handdoeken van sponsors Safex en Mideko werden uitgedeeld. Ze moesten nog even bijkomen van de daarmee gepaard gaande emotie en daarvan kon het AS team als binnen een minuut na het startsein van scheids Meijndert profiteren. Een voorzet van links werd door de gedreven spelende Hans Stoop uit een scrimmage attent ingetikt, 1-0. Toen Ben van Drunen even later na een fraaie combinatie met een vlammend afstandsschot de 2-0 wist te maken leek het over voor de BVC mannen. Coach Ad bracht diverse verse mensen in als Marco Roos en Rob Horstink en vooral met hem kwam er nieuw elan naar boven bij BVC. Het oud Feyenoord jeugdtalent liet zien dat hij zelfs na een heup operatie nog heel vaardig is aan de bal en RH strooide met fraaie pass’en en steekballen. Aan zijn hand en met pure wilskracht bleek het team in staat om zich opnieuw in de wedstrijd te spelen. Na een goede aanval door het midden lukte het de eveneens goed ingevallen Dennis Admiraal goalie Peter Haan te passeren. Zo werd het alsnog en verdiend 2-1.

  Vanaf dat moment werd de normaal zo stoïcijns ogende coach Jan de Gier toch een beetje zenuwachtig, de zenuwen gierden zogezegd door zijn keel. Met een paar nieuwe wissels en opdrachten aan zijn spelers om het spel dood te maken en te traineren poogde hij het spel van de oplevende BVC mannen te ontregelen. Dat bleek uiteindelijk goed uit te pakken. Sterker nog, AS had verder kunnen uitlopen als het vizier van Pfeiffer wat scherper had gestaan want die miste een paar dotten van kansen. Net voor tijd leek BVC gelijk te komen. Uit een aanval op rechts kopte de eveneens goed ingevallen en zeer fairplay spelende Fred de Planque, dat er een wat Assies na een rush van hem op het veld lagen te apegapen was zeker niet expres, de bal na een scrimmage voor de goal in de verre hoek. Helaas keurde scheids Meijndert deze treffer af omdat Richard vd Linden naar het oordeel van de scheids buitenspel stond en het zicht van keeper De Haan ontnam. Natuurlijk was de fanatieke aanhang van het BVC team het daar volstrekt mee oneens. Volgens sommige conspiracy theorie aanhangers had Meijndert (van ALM onderhoud, ook voor verbouwingen) het voor de wedstrijd al op een akkoordje gegooid met Captain Dick Nootenboom (van Infra Holland, ook voor grondwerk). Het stond dus volgens die argwaners bij voorbaat vast dat het AS team zou winnen. Dat is natuurlijk onzin en volgens Captain Dick gewoon Fake News want Meijdert is gewoon de beste scheids die er bij Smitshoek rondfluit. Dus zijn beslissing was gewoon juist.

  Zo eindigde deze Eindejaarwedstrijd in winst voor dat ene Smitshoek team. Dat is mooi want Smitshoek Bovenaan, dat is waar wij voor gaan. Uiteraard waren centrale verdediger Ton (Soprano) Habermehl en captain Dick Nootenboom van het AS team achteraf heel relativerend over hun overwinning want ‘Wij waren natuurlijk gewoon beter en hebben gewoon meer voetbal in huis dan die BVC gasten’. Daarmee verbloemden zij het feit dat ze inwendig natuurlijk juichten over hun winst en dat ze eigenlijk heel erg in hun rats hadden gezeten vanwege de goede tegenstand van de BVC mannen. Zoals eerder gezegd had het gewoon een gelijkspel kunnen zijn geworden. En als Reurings de bal er na 5 minuten gewoon in had geschopt zou BVC de wedstrijd gewoon uit hebben gecounterd. Fijn dan Ton en Dick nu een extra lekker kerstgevoel hebben. Volgend jaar zal het team van BVC graag opnieuw de confrontatie aangaan en dan minder coulant zijn!!!

  Gelukkig werd in beide kleedkamers feest gevierd met Gluhwein van de attente Chiel Kooiman en vele kannen bier. Aansluitend werd in het jeugdhonk-deel van de kantine nog gezamenlijk nageborreld. Wat we nog meer over deze ontmoeting kunnen zeggen is dat

  1. Er vooraf gezamenlijk werd geluncht in de businessruimte, waar door AS teamleider en wedstrijdorganisator Chiel Kooiman nog werd teruggeblikt op enkele bijzondere momenten uit de rijke historie van Smitshoek 1. Een mooi verhaal met een lach en een traan. Het is ook goed om te vermelden dat de bediening onder de bezielende leiding van Margot Bravenboer en de rijkelijk gevulde pistoletjes prima waren;
  2. Coach Ad Kooimans (het scheelt maar een s met Kooiman maar dan is het toch een net iets chiquere naam) het woord nam namens de BVC. Hij dankte Marcel en Chiel voor hun initiatief om deze wedstrijd te organiseren en hij was blij dat er niet net als vorig jaar gelijktijdig ook nog een andere wedstrijd was. Want toen werd een forse aanslag gedaan op de BVC voetbalcapaciteit. Deze keer kan er gewoon een goed team tegen het oud eerste worden ingebracht en dat is toch leuker voor iedereen;
  3. Voorzitter Bart Deckers van de Businessclub na afloop iedereen bedankte voor zijn / haar inzet om dit evenement tot een succes te maken. Ik ben er trots op dat we dit bij deze geweldige club van de grond hebben getrokken. Hoera voor de VV en de BC.

  Als dat geen mooie aanloop is voor kerstfestiviteiten dan weet ik het niet meer. Kortom: het was een prima voetbalmiddag met aansluitend een volle bak in de kantine want ook het boutrad was weer een gigantisch succes. En hiermee kunnen we dit verhaaltje afsluiten maar we gaan nog niet naar huis zonder een dankwoord uit te spreken voor de inspanningen van onze eigen Appie Bol die weer gezorgd heeft voor alle benodigde materialen en tenues. Dit in het besef dat al die geweldige vrijwilligers belangrijk zijn voor de VV Smitshoek. We kunnen niet zonder de mensen die die wekelijks met hart en ziel op alle fronten actief voor onze mooie vereniging zijn. Zonder hen is Smitshoek redeloos, radeloos, reddeloos. Ze zijn het zout in de pap, de slagroom op de taart. Dus: Leve de vrijwilligers, hoera voor Appie Bol, Smitshoek Bovenaan and so this is Christmas.

  Vanaf deze kant wensen wij jullie allemaal

  Hele fijne dagen en een heel goed en gezond 2018

  AK, december 2017