• 3 personen van vv Smitshoek geridderd tot: Lid in de orde van Oranje Nassau

• Ad Rietdijk

Ad Rietdijk is al sinds 1968, al 45 jaar, lid en vrijwilliger bij voetbalvereniging Smitshoek. Eerst als jeugdspeler en later als vrijwilliger van de toto-lotto commissie. Hierdoor kon de club extra welkome inkomsten genereren. Inmiddels verzorgt Ad Rietdijk al vanaf 1976 de ledenadministratie en contributie. Dat begon met 300 leden en handmatig werk. Maar de club groeide, naar wel zo een 1700 leden. Dat proces moest dus worden geautomatiseerd & aan de KNVB worden doorgegeven. Voor de contributie had Ad vrijwel dagelijks contact met leden of ouders van jeugdleden. Zeker in coronatijd zorgde dat voor extra werk. Waarbij hij ook moest meezoeken naar oplossingen voor ouders die er financieel wat minder goed voor stonden. Daarnaast inde hij de vrijwilligersbijdrage. Afgelopen jaar is Ad Rietdijk met vrijwilligerswerk gestopt, maar hij gaat nog wel elke zaterdagmiddag trouw en met veel plezier naar de voetbal om zijn kleinkinderen te zien spelen.

• Cees van der Meer

De heer van der Meer is fervent Feyenoordsupporter en een unieke clubman voor Voetbalvereniging Smitshoek. Al 60 jaar lang, vanaf de oprichting van de Voetbalvereniging heeft hij zich ingezet als vrijwilliger. In eerste instantie deed Cees Vermeer 20 jaar lang kantine werkzaamheden samen met zijn vrouw Toos. Daarna deed hij nog eens 40 jaar lang, 20 uur per week, dagelijks diverse onderhoudswerkzaamheden voor het sportcomplex. Dat het sportpark schoon was en de sporttoestellen gerepareerd, was aan de heer Van der Meer te danken. De laatste tijd repareerde hij vooral de doelnetten en doelen en wist hij behendig met het laswerk dat daarmee gepaard ging om te gaan. Cees staat bij de voetbalvereniging bekend als een stille kracht: ‘elke ochtend als de werkzaamheden gedaan waren dronk Cees in z’n eentje een flesje AA-Drink en ging vervolgens naar huis. Hij deed niet mee aan de gesprekken van de andere vrijwilligers.’ Cees van der Meer is een bescheiden man en het liefst op de achtergrond.

• John van Neuren

Al vanaf 2003 is John van Neuren bestuurslid van voetbalvereniging Smitshoek in Barendrecht. Sinds 2003 is hij penningmeester. De gezonde financiële positie van de club, na de groei en de coronatijd, is dan ook niet in de laatste plaats te danken aan zijn bestuurlijke en financiële inzicht. In 2010 was John ook waarnemend voorzitter, de vereniging bestond toen 50 jaar. Hij is verantwoordelijk voor de clubshop met eigen kledinglijn van de vereniging waar hij de inkoop voor doet. John houdt zich bezig met de kantine commissie en het beheren van de kassa’s. Daarnaast fluit John bijna wekelijks een wedstrijd. Hij heeft vele talenten, want ook is hij de vaste fotograaf van de vereniging. Wekelijks maakt hij foto’s van de wedstrijden van het 1e elftal voor op de website. Minimaal 15 uur per week kan de club op hem rekenen. Zijn familie heeft hij ook enthousiast gekregen om de club te helpen: zijn vrouw Jeanne helpt bij het tellen van het geld en zijn zoon Jurrian is inmiddels hoofd van de jeugdopleiding.