• Algemene informatie VVSA

  Algemene informatie VVSA

  Vanaf september 2016 is er activiteit op de zondagochtend. De Voetbal Vereniging Smitshoek Academy, of kortweg VVSA, gaat kinderen die extra uitdaging zoeken voorzien van selectie waardige training. De voetbalschool zal met name de onderbouw van VV Smitshoek de gelegenheid geven om zichzelf te ontwikkelen. Zo krijgen jongens en meisjes die eerstejaars F- t/m tweedejaars D-pupil zijn de gelegenheid om extra training te krijgen op het gebied van techniek-, loopcoördinatie- en awarenesstraining.

  Ontstaanswijze

  Het initiatief is ontstaan op veld 7 door Harold Pinas, Michel van Dongen en Jurrian van Neuren. We zijn vervolgens aan de slag gegaan en hebben het bestuur op het trainingskamp van het eerste in Malaga (2016) kunnen overtuigen. Wij willen de onderbouw voorzien van extra selectietraining, waar sommige kinderen normaal gesproken niet voor in aanmerking komen. Wij bieden dit platform op de zondagochtend.

  Sponsoring

  Daarnaast hebben zowel Rabobank als Mideko een steentje bijgedragen aan de oprichting van de voetbalschool. Inmiddels staat de voetbalschool op eigen benen. We zijn beide bedrijven heel erg dankbaar dat ze geloven in ons initiatief en het motiveert ons extra om van deze voetbalschool een mooi project te maken", aldus een opgewekte Jurrian van Neuren.

  Perioden

  De VVSA zal plaats gaan vinden in het najaar, september t/m december, en in het voorjaar, februari t/m mei. Elke training start om 10:00 uur en eindigt om 11:15 uur.

  Oefenstof

  Ieder lid zal op een training in aanraking komen met techniektraining, loopcoördinatietraining en een awarenesstraining. Deze onderdelen vormen de basisprincipes van de algemene techniek en worden hieronder nader uitgelegd.
  Binnen de techniektraining wordt de balvaardigheid getraind. Kappen en draaien, schijnbewegingen, 1-tegen-1, de eerste aanname etc. Elk lid zal in twaalf trainingen zichtbaar ontwikkeling doormaken. Wij gebruiken een combinatieoefeningen uit de theorieën van Wiel Coerver en René Meulensteen. Meulensteen heeft op basis van zijn tijd bij Manchester United een methodiek van techniektraining ontworpen welke in het hedendaagse voetbal van cruciaal belang is. Onze techniektrainers zijn hierin gediplomeerd. In een blok van achttien trainingen bieden we veel herhaling en tevens herkenbaarheid aan, maar gaan we ook de diepte in. Daarnaast wordt elk kind op niveau ingeschaald en staat een positieve benadering altijd voorop.

  Bij de loopcoördinatie wordt de motoriek van spelers getraind. Een goede loop en dribbel is cruciaal voor de voetballer. Hierbij gebruiken we loopladders, slalomelementen etc. Het volgen van looptraining is van een enorm belang voor de fysieke ontwikkeling van elke speler. Het verbetert zowel de motoriek, maar ook het evenwicht, de sprintsnelheid en het atletische vermogen.

  Awareness, oftewel bewustzijn, betekent eigenlijk waarnemen. Op het moment dat een wedstrijd gespeeld wordt krijgt iedere speler veel informatie binnen. Deze informatie verkregen door te kijken, wordt verwerkt en worden uiteindelijk keuzes op gemaakt. Dit is zeker trainbaar. In twaalf weken gaan we door eenvoudige oefeningen de kinderen aanleren om te gaan kijken wat er om hun heen gebeurt, wat een positieve invloed om hun rust in het veld.

  De VVSA is een aanvulling op de reguliere trainingen bij VV Smitshoek en geen vervanging!

  Contact:

  Er kan contact worden gezocht via de mail of via hoofdcoördinator Jurrian van Neuren:
  Mail: vvsa@vvsmitshoek.nl
  Tel: 06 31 99 12 97