• Alle jeugdtrainers in de basis

• Vorig jaar heeft de KNVB VV Smitshoek benaderd om deel te nemen aan de pilot “Alle jeugdtrainers in de basis”. Deze cursus is gericht op beginnende trainers/coaches/begeleiders van een jeugdvoetbalteam.

In Nederland begeleiden maar liefst 70.000 trainers een jeugdteam. Zij hebben een grote invloed op het plezier en de ontwikkeling van meer dan 500.000 jeugdspelers en -speelsters. Daarbij dragen ze in een belangrijke mate bij aan een veilige sportomgeving.

Afgelopen vrijdag 24 september heeft de KNVB deze cursus bij onze vereniging gegeven, niet als pilot maar als een landelijke start bij 370 voetbalverenigingen in alle regio’s. De cursus werd gegeven o.l.v. Cor van der Heijden, KNVB docent.

VV Smitshoek was één van de eerste verenigingen in de rij van deze 370 verenigingen en voor de deelnemers was het een hele interessante avond.

• Doelstellingen voor deze avond waren:

• Optimaal spelplezier
    • Spelers de mogelijkheid geven om zichzelf te (blijven) ontwikkelen
    • Een veilige en vertrouwde omgeving creëren voor spelers en trainers
    • Trainen en coachen aantrekkelijk maken voor bestaande en potentële trainers.

Praktijk:
    Deze avond hebben we 2 teams van O11 aan het werk gezien (O11-3 en O11-4) o.l.v. Arvid en Paul. Naast het spelen van een wedstrijd werd er ook een training gegeven (oefening uit de Rinus app)

Bij deze avond waren ook een aantal vertegenwoordigers aanwezig van onze partnervereniging Excelsior.