• Capelle maatje te groot voor Smitshoek

• Op de dag dat er afscheid genomen werd van erelid Sjerp Haitsma mocht Smitshoek in de shirts van Mideko, AM Recycling en Vertom aantreden tegen koploper Capelle. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden en de ploeg van Edwin de Koning speelde met rouwbanden, om even stil te staan bij alles wat Sjerp had betekend voor VV Smitshoek.

In het veld was er het eerste kwartier weinig te beleven. De ploegen hielden elkaar redelijk in balans. Smitshoek stond verdedigend goed en Capelle trachtte met veel beweging en een hoog baltempo een gaatje te vinden in de Smitshoek defensie. Dit leidde tot kansjes voor Ismael Yildirim en Jeffrey Rijsdijk.  Voor Smitshoek mocht Joey Klein een keer uithalen, maar zijn schot uit de draai suisde over het doel van Mark van Splunter. In de 42e minuut kwam Smithoek goed weg, Sander Fischer tikte de bal van dichtbij op de lat na een corner. Net voor de thee liet Smitshoek zich toch nog verrassen, Lars Bosscha stuurde rechtsback Marciano Pape weg, zijn voorzet op maat kon door Ismael Yildirim van dichtbij worden ingetikt 0-1.

Na rust ging Smitshoek op zoek naar de gelijkmaker. Dit was niet eenvoudig, omdat Capelle er kort op zat, zodat Smitshoek moeite had met het vinden van de juiste combinaties. Capelle had in deze periode de meeste aanspraak op een doelpunt, maar Wesley Pollemans, Marvin van der Made en Marlon Slabbekoorn vonden Smitshoek goalie Michael Fabrie op hun weg.  Pas in de 58e minuut kwamen er wat kansjes voor Smitshoek, een kopbal van Joey Klein kon door Marc van Splunter worden gepareerd en ook enkele corners voor Smitshoek leverden niets op, zodat de 0-1 op het bord bleef staan. Na die periode van Smitshoek-druk pakte Capelle de regie weer terug.  Damian van den Oever was al binnen de lijnen gekomen voor Sean Verburg. Edwin de Koning bracht nog de aanvallers Daniel Esajas in en de snelle Bobby Vos om toch nog de gelijkmaker af te dwingen. Hierdoor ontstond er veel ruimte voor Capelle die door de vers ingebrachte wissels van Capelle uitstekend werd gebruikt. Dit leidde tot de 0-2 door een rake kopbal van Eric Jansen en tot de 0-3 van Olaf van der Sande die attent reageerde na een van richting veranderd afstandsschot. Na exact 90 minuten floot de goed leidende Willem Kuijntjes, die de kaarten op zak hield, af en pakte Capelle een verdiende overwinning, zodat de ploeg van Ralph Kalkman een goede stap zette op weg naar de titel.

Smitshoek krijgt aanstaande zaterdag de mogelijkheid om zich te revancheren tegen VV Rijsoord, er wordt om 14.30 afgetrapt aan de Vlasstraat te Ridderkerk.