• De businessclub doet de kaap - test

• Woensdag 10 april was het dan zover, de langverwachte middag en avond van de businessclub die de kaap aan zou kunnen of niet.

Ontsponnen aan een tafel op het Deliplein enige maanden geleden, togen 70 businessclubleden en introduces richting de Kaapse brouwers in de Vinex food factory.

Een plek waar toch diverse nog nooit waren geweest en op die manier al een openbaring was voor sommigen.

In de Kaapse brouwers werden we welkom geheten en werd er een heuse bierproeverij gehouden, alhoewl de allerdonkerste bieren niet bij iedereen in de smaak vielen, echter dat werd al gelijk gecompenseerd door de nodige andere biertjes.

Vervolgens was Roel Pot ook aangesloten en zijn we met hem over de Kaap gewandeld om zo de nodige smeuige verhalen en anekdotes te horen, met de nodige hilariteit.

Na een flinke wandeling was het tijd voor de meeste deelnemers om het kind in zich weer te laten bloeien, en werd een bezoek gebracht aan het Pinballmuseum, waar er gretig door eenieder op alle flipperkasten gespeeld kon worden.

De nodige records werden verbroken en er waren geregeld vreugdekreten te horen over het behalen van een tokkie.

Rond 19 uur was het tijd om de inwendige maag te verzorgen, en onder leiding van onze voormalige voorzitter en grote regelaar Bart Deckers, vertrokken we naar buurthuis Belvedere, inderdaad daar waar ooit een voetbalvereniging op Zuid naar is vernoemd.

Hier was een uitstekende maaltijd voor ons gemaakt door de koks van Belvedere en na een mooi verhaal van onze gids aldaar over verdere bijzonderheden van de Kaap en het Belveder-huis, kon een ieder aanvallen en genieten van het indonesische eten.

Natuurlijk was deze redelijk pittig en kon een volgende versnapering ook hier weer niet ontbreken.

En alsof het allemaal niet genoeg was, werd de avond afgesloten in het heerlijke café de Ouwehoer, welke gelijk vol was nadat de businessclub binnen viel !

En onder het genot van een volgende versnapering werd er gretig meegezongen met de havenliederen van Pierre Duijl waarna rond 23 uur we de avond konden sluiten en terug konden kijken op een prachtig evenement.

Nogmaals hartelijk dank aan Bart Deckers  en Roel Pot, en hierbij nog een schitterende reportage van de dag !

businessclub doet de kaap

tot zaterdag of het volgende evenement.