• De eerste selectie is klaar voor het seizoen 2022-2023!

 • Zoals al eerder aangekondigd zal voor onze eerste selectie het seizoen al op 18 juli beginnen met de eerste training. Een vol schema met veel oefenwedstrijden tot aan de start van de competitie op 27 augustus tegen het uit de derde divisie gedegradeerde Odin’59 uit Heemskerk. In de afgelopen ‘transferperiode’ hebben zich 10 nieuwe spelers voor de eerste selectie bij Smitshoek aangemeld. Zonder uitzondering spelers die hebben gekozen voor een mooie competitie, maar vooral ook de sfeer en gezelligheid die ze bij Smitshoek ervaren. Uiteraard blijft de grootste groep spelers voor onze club behouden en we zijn verheugd dat twee voormalige Smitshoekers ook weer terugkeren na een uitstapje van een aantal jaren. Lorenzo Braaf keert terug, na actief te zijn geweest bij ASWH en Rijsoord. Eerder speelde hij bij ons als rechtsback, de laatste jaren is hij ook regelmatig als middenvelder ingezet. Luc Delmee is weer terug na een aantal seizoenen bij Heerjansdam als centrumspits actief te zijn geweest. We vertrouwen er op dat Luc ook dit jaar weer veelvuldig voor Smitshoek zal scoren.

  Van tweede divisionist Scheveningen komen 2 spelers. Allereerst de 24-jarige Euclides Tavares Lopes, een sterke verdediger. Euclides heeft ook nog gespeeld bij Vitesse en FC Den Bosch en heeft het afgelopen seizoen al volop met ons meegetraind. Daarnaast komt van Scheveningen ook de 30-jarige Crescendo van Berkel. Crescendo heeft een rijke achtergrond als profvoetballer in binnen- en buitenland. Sparta, Roda JC, Telstar, Sandefjord (Noorwegen) en Lee Man (Hong Kong) staan goed op zijn CV! Crescendo woont vlakbij ons sportpark en is een collega van onze speler Emilio Samsey, die hem enthousiast heeft gemaakt om voor Smitshoek te gaan spelen. Crescendo kan ingezet worden als middenvelder, maar ook als centrale verdediger kan hij van veel waarde zijn.

   Van ASWH komen Peter Verhoeve en Joost van Eck. Peter is een 29-jarige verdediger, die ook nog bij NAC en Sparta heeft mogen spelen. De gezelligheid bij de club en ‘ook weer eens regelmatig winnen’ maken het voor Peter de moeite waard om 4 keer per week naar ons sportpark te komen rijden. En als Hagenaar moeten daar toch regelmatig veel kilometers voor gemaakt worden.

  Joost is een geboren en getogen Barendrechter, pas 21 jaar maar met al een aantal mooie clubs achter zijn naam. BVV Barendrecht, Sparta en ASWH gingen Smitshoek voor. Joost kan als aanvallende middenvelder prima uit de voeten en verwacht bij Smitshoek mooie stappen te kunnen maken.

  Van Capelle komt Marvin van der Made, een 24-jarige ondernemer, met zijn lengte een spits waarvan veel verdedigers bij voorbaat nerveus worden. Marvin heeft een Amerikaans voetbalavontuur beleefd bij Tri-cities FC in Tennessee. Zijn goede gevoel bij Smitshoek, zowel sportief als het warme clubgevoel hebben hem doen besluiten de overstap van Capelle te maken. Shay van Liempd, een 20-jarige aanvaller, komt van Alexandria ’66 na een eerder uitstapje naar FC Dordrecht. Shay is ambitieus en verwacht zich goed verder te kunnen ontwikkelen met veel ervaren spelers om zich heen. Danilo Alkema, een 24 jarige middenvelder, kennen we goed als tegenstander die het ons bij Rijsoord niet altijd makkelijk maakte. Danilo heeft ook nog bij FC Dordrecht en ASWH gespeeld en wilde graag in onze competitie blijven spelen nadat Rijsoord gedegradeerd was naar de eerste klasse. En als laatste verwelkomen we Ryan Koolwijk, met zijn 36 jaar een zeer ervaren middenvelder met een mooie profvoetbalcarrière achter zich. Ryan is al eerder uitgebreid aan u voorgesteld op onze site, dus verdere introductie is overbodig. Ryan is vooral enthousiast gemaakt door Luigi Bruins en zij samen hopen op een mooie afsluiting van hun carrière met nog een paar mooie prijzen!

  Het is goed te zien dat alle nieuwe spelers veel vertrouwen hebben in de komende competitie. Minimaal het linker rijtje, maar ook directe promotie of via de nacompetitie zijn veel van de voorspellingen. Dat belooft veel goeds!

  We zijn uiteraard verheugd dat een groot aantal spelers die vorig jaar tot de eerste selectie behoorden ook dit jaar weer te bewonderen zijn. Daaronder ook weer Gabri de Rover, Bobby Vos en Jay Smit. Jongens die kort geleden zijn doorgestroomd uit de eigen jeugd en al eerder wat minuten hebben mogen maken. Zij sluiten in de voorbereiding weer aan en tonen aan dat ook de eigen jeugd volop kans krijgt de stap naar ons eerste elftal te maken.

  Helaas zijn er ook weer een aantal spelers die volgend seizoen niet meer voor vv Smitshoek zullen uitkomen. Allereerst Ryan van Dijk, die na een mooie voetbalcarrière besloten heeft te stoppen om meer tijd te kunnen investeren in werk en gezin. Ryan is nog wel in gesprek met de club over een eventuele rol binnen de organisatie. Ook Tom Brugman is gestopt. Helaas moest Tom om gezondheidsredenen (voorlopig) stoppen. Zeer spijtig op zo’n jonge leeftijd en zeker als je bedenkt hoeveel energie Tom in zijn fitheid en voetbalcarrière stak. Perry van Eijken heeft besloten om na een jaar Smitshoek weer terug te gaan naar IFC. In zijn kielzog gaat Noah de Neijs mee. Beiden zullen zich volgend jaar inzetten om IFC in het zaterdagvoetbal naar het niveau te brengen dat men in Hendrik Ido Ambacht gewend was. Hermon Tekleab was eerder in het seizoen al vertrokken en gaat zijn carrière bij Stedoco vervolgen. Daniël Esajas maakt de cirkel rond en gaat naar YVV de Zwervers in IJsselmonde, de club waar hij ooit begon. Sean Verburg gaat naar Xerxes/DZB in een poging ook met die club de weg naar boven in te slaan. Datzelfde is het doel van Ray Kroon met en bij RVVH. Micha Lo-Kioeng-Shioe gaat zijn geluk beproeven bij CWO in Vlaardingen. Hopelijk blijft hem verder blessureleed bespaard en kan hij veel wedstrijden spelen. En last but not least besloot Michael Fabrie toch nog om een stapje hogerop te gaan door een aanbieding van Quick Boys Katwijk te accepteren. Wij danken alle vertrekkende spelers enorm voor hun inzet en wensen hen veel succes, zowel sportief als persoonlijk.