• Doelpuntrijke remise tussen Smitshoek en Excelsior O21

• De wedstrijd tegen Excelsior O21 vormde het slotstuk van een ware Smitshoek – Excelsior dag waarin de jeugdteams het over de gehele dag tegen elkaar opnamen. Onder schitterende omstandigheden maakte Smitshoek en Excelsior O21 er als sluitstuk een enerverend potje van. Spelend op het hoofdveld kwam Smitshoek in de eerste helft op een 2-0 voorsprong door Sean Verburg en Joey Kleijn. Na de rust deed Excelsior gelijk wat terug, waarna opnieuw Joey Kleijn Smitshoek op 3-1 bracht. De jongelingen van Excelsior kwamen daarna door twee prima doelpunten terug tot 3-3.

De vele aanwezige toeschouwers zien een onderhoudende eerste helft, waarin zowel Smitshoek als de Rotterdammers op zoek gaan naar kansen en doelpunten. Het publiek heeft al snel wat te juichen als Elson do Rosario Almeida opstoomt en de bal perfect teruglegt op Sean Verburg, die vanaf de rand van de zestien de bal hard in het dak van het doel knalt, 1-0. Helaas voor Verburg moet hij even later geblesseerd het veld verlaten en hij wordt vervangen door Fernandez. De intentie van beide ploegen is om vanuit verzorgd combinatiespel tot kansen gekomen en Smitshoek is daarin net wat gevaarlijker dan het belofteteam. Een mooie combinatie tussen Luigi Bruins en Elson Rosario do Almeida komt uiteindelijk voor de voeten van Guyon Fernandez. Helaas wordt zijn inzet nog gestopt, maar Joey Kleijn is er als de kippen bij om de 2-0 binnen te schuiven. Even later is het Fernandez die een herkansing krijgt, maar zijn harde schuiver treft de paal en uit een latere hoekschop kopt Jochem v/d Biggelaar de bal op de lat.

Na de rust brengt Excelsior direct de spanning terug in de wedstrijd door de 2-1 op het scorebord te zetten. Smitshoek wil weer naar een veilige marge en na een langlopende aanval komt de bal via Perry van Eijken voor de voeten van Joey Kleijn, die vanaf ruim 25 meter fenomenaal de bal in de korte kruising streept, 3-1. De jongelingen uit Kralingen laten het er niet bij zitten en via een teruggetrokken voorzet komen ze knap terug tot 3-2. De thuisclub zoekt opnieuw de aanval. Joey Kleijn lanceert Guyon Fernandez, maar de keeper trapt niet in de schijnbeweging van de spits en graait de bal van zijn voet. Niet veel later is het een schot met links van Hermon Tekleab die wordt gestopt, waarna ook Guyon Fernandez de handen van de Kralingse doelman vindt. Aan de andere kant is het één van de spitsen van Excelsior die Emilio Samsey en Jochem v/d Biggelaar te slim af is en een lage voorzet achter Michael Fabrie schiet, 3-3. In de slotfase is het beste bij beide ploegen er wel af en ontbreekt het aan kwaliteit in de eindpass om nog een winnende treffer te produceren. Ray Kroon geeft vanaf links gevaarlijk voor, maar vindt net geen oranjezwart voetje. Vanaf de rechterkant is een voorzet van Rosario do Almeida net te hard, waarbij Fernandez een teenlengte tekortkomt om de thuisclub in de veilige haven te brengen. Zo worden de zes doelpunten in de wedstrijd keurig verdeeld tussen beide teams en kan er worden teruggekeken op een geslaagde voetbaldag met opleidingspartner Excelsior.

Aanstaande dinsdag start het Van Donge & De Roo Toernooi op Sportpark Smitshoek met het duel tussen Smitshoek en Heerjansdam. Zij trappen om 19:00 uur af waar SC Feyenoord en RVVH dit om 19:30 uur doen.

Opstelling:

Michael Fabrie, Elson Rosario do Almeida, Jochem v/d Biggelaar, Emilio Samsey, Damian v/d Oever (65. Tom Brugman); Perry van Eijken, Luigi Bruins, Hermon Tekleab (65. Ryan van Dijk); Sean Verburg (30. Guyon Fernandez), Joey Kleijn (75. Nino Urban), Ray Kroon.

• foto's: John van Neuren