• Erik Ebben stopt met selectievoetbal.

• Dit seizoen was Erik Ebben bezig met zijn afscheidstournee bij Smitshoek 3. Door de huidige omstandigheden liep dit alleen wat anders dan verwacht.

Na ongeveer 20 jaar in het 2e, 3e en 50 wedstrijden in het 1e van Smitshoek te hebben gevoetbald, stopt hij met selectievoetbal. Hij wilde zo lang mogelijk de overstap naar de nadagen van zijn carrière uitstellen, maar vond het nu op 38-jarige leeftijd mooi geweest. Hiernaast werd hij rond de winterstop al verleid door Veteranen 2 om een contract voor het volgende seizoen te tekenen door middel van een handtekening op een bierviltje. Hiermee was zijn overstap beslecht.

Tijdens trainingen en wedstrijden was het vooral nog klagen over wat er allemaal pijn doet (ben verrot). Desondanks bleek hij het soepele wegdraaien van zijn tegenstander en kalmte voor de goal niet verleerd te zijn en werd hij de afgelopen seizoenen topscorer van Smitshoek 3.

Naast voetballende kwaliteiten als spits en zijn neusje voor de goal, heeft Erik minder gevoel in het vinden van de juiste richting. Afgelopen januari In Düsseldorf heeft Erik midden in de nacht 2,5 uur naar het hotel lopen zoeken met een lege telefoon. Wij staan er dus achter dat hij voortaan met vervoer op maat met de Veteranen 2 deze trip gaat maken.

Wat een groots afscheid van het selectievoetbal had moeten worden, eindigde onvoorzien met een troosteloze wedstrijd uit bij GHVV.

Smitshoek 3 wenst Erik veel succes bij de Veteranen en hopen hem nog een waardig afscheid te gunnen wanneer dit het toelaat.

We gaan je geklaag missen.

Smitshoek 3