• Feyenoord MO13-1 tegen Smitshoek MO13-1

• Na een ochtend met flink wat buien werd het gelukkig om 11 uur droog. Precies het moment dat de meiden begonnen aan de warming-up. Vandaag de zware wedstrijd tegen de koploper Feyenoord. Op het terrein van LMO begint de wedstrijd met een aftrap door Feyenoord. De spanning is duidelijk te zien op de gezichten bij de Smitshoek meiden.

Na 8 minuten komen we onder de druk uit en dat resulteerde in een hoekschop. De dode momenten geven ons een kans op doelpunten omdat we gemiddeld iets groter zijn. Een mooi genomen hoekschop naar de 16 meter geeft ons de kans om op het doel te schieten. In de scrum voor het doel komt de bal voor de voeten van Gwen en die kan uit de draai scoren. De vele supporters laten goed van zich horen.

Feyenoord neemt echter het initiatief direct weer over. Na veel kansen kan het niet uitblijven. In de 10e minuut scoort Feyenoord de gelijkmaker.

Met een doorkomend zonnetje wordt het weer nog mooier maar de wolken trekken toch over voor ons team. Feyenoord is sterker en weet te scoren na 15 minuten.

Vervolgens blijven we onder druk staan omdat het niet lukt van het eigen doel afbreekt voetballen. Zo blijft er continue druk. Maar we houden het dicht en zo blijven we ook in de wedstrijd.

Dan toch nog op slag van het rust signaal weet Feyenoord weer te scoren. We gaan met 3-1 rusten.

De tweede helft begint weer en helaas komen we gelijk weer onder druk. Na 5 minuten wordt het 4-1. Smitshoek is duidelijk geïntimideerd door Feyenoord en vergeet daardoor dat te doen wat we normaal wel doen. Elkaar positief coachen en allemaal voetballen zonder bal.

Na 10 minuten weer een doelpunt, 5-1. Het blijft moeilijk voetballen en het lijkt alsof Feyenoord met 12 meiden speelt, waardoor in de 15e minuut Feyenoord weer scoort, 6-1. We komen even iets onder de druk uit in deze fase. Ook Feyenoord kan blijkbaar moe worden. Maar de felheid die zij tonen zorgt er toch voor dat ze kansen blijven krijgen. Na 20 minuten dan ook 7-1. En zo eindigen we deze moeilijke wedstrijd tegen een sterke tegenstander. We hebben hopelijk van deze wedstrijd geleerd dat winnen al begint in de kleedkamer. Nooit angstig zijn en vol vertrouwen starten. Op naar de volgende wedstrijd tegen de nummer 2.

S. U. Porter.

Bekijk hier de rest van de wedstrijdfoto's