• Geen onnodige risico’s in de komende tijd

• Hoewel er steeds meer stemmen opgaan om zo snel mogelijk terug te keren naar hoe de situatie voor de uitbraak van het Corona virus was, heeft het bestuur besloten om het bij Smitshoek nog voorzichtig aan te blijven doen. Het is natuurlijk heel wrang dat we niet ten volle kunnen profiteren van onze voorzieningen op ons prachtige complex. De velden liggen er na de renovatie geweldig bij, de gebouwen en kantine zijn helemaal top. Als vereniging zouden we niets liever willen dan de boel opengooien en iedereen in de gelegenheid te bieden om te genieten van alles wat we met elkaar in 60 jaar hebben opgebouwd. Want ook dat is nu helemaal stilgevallen, alle feestelijkheden rond de 60e verjaardag van de VV Smitshoek. Deze maand had onze feestmaand, het hoogtepunt van diverse activiteiten, moeten zijn. Hopelijk lukt het om in het najaar nog een leuk evenement met muziek te organiseren zodat we dit alsnog een beetje met elkaar kunnen vieren.

Trainen en voetballen
    Met inachtneming van alle voorschriften zijn we zoveel mogelijk begonnen met trainingen en (onderlinge) wedstrijdjes. Voor alle niveaus zijn plannen en indelingen gemaakt want we willen ons goed voorbereiden op het nieuwe seizoen. Het is echter nog steeds onduidelijk wanneer de eerste wedstrijden zullen worden gespeeld. Zoals het er nu naar uitziet zal de KNVB de competities pas in oktober laten beginnen. Uiteraard volgens we nauwlettend wat Zeist voor ogen heeft en zodra er nieuws is zullen wij snel reageren en zorgen dat we direct aan de slag kunnen. Natuurlijk zal dat dan via de site en onze andere media tijdig worden gemeld.

Kantine en terras
    Er gaan natuurlijk ook bij ons stemmen op om de kantine zo snel mogelijk open te stellen en daarmee ook gebruik te maken van ons terras en de buitenbar. Normaal gesproken gaan wij altijd tot de 2e week van juli door, dan is er een korte zomerstop en in augustus starten we dan geleidelijk aan weer op. Gezien de huidige situatie in ons land en het feit dat het heel moeilijk blijkt te zijn om de richtlijnen van de overheid te handhaven, wil Smitshoek niet het risico lopen dat het bij ons in de komende weken fout kan gaan. Zeker als we dan ook weer overgaan tot het schenken van alcohol. Het is heel lastig om te werken binnen de normen en rekening te houden met het aantal bezoekers dat maximaal is toegestaan. Daarvoor zouden we dan een ‘deurbeleid’ moeten instellen en dat is heel lastig. Daarbij willen we onze vrijwilligers ook niet blootstellen aan gezondheidsrisico’s en kunnen wij het ons ook niet permitteren om ons onnodig boetes op de hals te halen.
    Dus heeft het bestuur besloten om de kantine en het terras ook in de komende weken gesloten te houden. In de komende tijd zullen we opnieuw bepalen wat we op dit vlak het beste kunnen doen. Tot dan zal iedereen geduld moeten hebben. Ook hier geldt, zodra er nieuws is zullen wij dat bekend maken.

Clubshop
    In verband met de tijdige beschikbaarheid van tenues en andere clubmaterialen zullen we in overleg met onze vrijwilligers daar afspraken maken over de opening van de clubshop. Ook dat heeft te maken met het tijdig klaar zijn voor het nieuwe seizoen. Materialen moeten tijdig besteld worden en beschikbaar zijn voor iedereen die iets nodig heeft. Dus zullen we zorgen dat de shop een aantal dagen in de komende periode open is om spullen te passen en te kopen. Daarvoor zullen we ook gebruik maken van enkele kleedkamers en een deel van de kantine bij de shop, waarvoor dan een goede indeling wordt gemaakt om te werken volgens de richtlijnen van het RIVM. We maken zo spoedig mogelijk bekend wanneer iedereen bij ons terecht kan.

Blijf alert en kritisch, bij twijfel niet komen
    Ondanks het feit dat we dagelijks te horen krijgen wat ons te doen staat blijkt het in de praktijk dat mensen het moeilijk vinden om zichzelf en anderen voldoende te beschermen. In de afgelopen tijd hebben wij c.q. onze trainers en staf leden, vooral jongeren, naar huis moeten sturen omdat ze toch een kenmerken van een ‘verkoudheidje’ of iets anders onder de leden hadden. Tot nu toe bleek dat allemaal onschuldig te zijn. Maar op voorhand hebben wij teamgenoten en iedereen die met de betreffende persoon in contact is geweest even gevraagd om voor alle zekerheid even tuis te blijven. Want we willen absoluut vermijden dat de situatie uit de hand gaat lopen.

Dus wil het bestuur iedereen opnieuw op het hart drukken: Blijf kritisch kijken naar je gezondheidssituatie en die van je gezin/ kinderen. Kom ingeval van klachten, geregeld niesen, hoesten, temperatuurwisselingen of koorts etc. niet naar de vereniging. Laten we met elkaar alert blijven en geen onnodige risico’s nemen, des te eerder zijn we Covid 19 te boven.
    Als vereniging zijn we nu 60 jaar en we willen graag nog heel lang gezond en vitaal doorgaan met waar we ooit voor opgericht zijn. Lekker te voetballen en ons te vermaken op ons prachtige complex. We hopen snel weer met iedereen te kunnen genieten op ons complex.