• Geweldig weekend voor Smitshoek 2, 3, 4 en Meiden.

• Terwijl de meidenteams MO 13-1 en MO 15-1 de eer van Smitshoek moesten verdedigen op een internationaal toernooi in Maastricht kwamen diverse andere Smitshoek teams thuis in actie. Het 2e speelde tegen Capelle 2 en boekte een zeer knappe 2-0 overwinning. Smitshoek 3 was evenals het 4e nog verwikkeld in de nacompetitie en moest uitkomen tegen SHO 3. Terwijl het 4e later op de middag op ons hoofdveld de strijd moest aangaan tegen een (versterkt?) 2e van de Jonge Spartaan uit Middelharnis. Beiden wisten hun tegenstanders op de knieën te krijgen, daarover zo dadelijk meer.

Hoe het de meiden is vergaan? Die bleken het prima te doen in een sterk internationaal deelnemersveld. MO 13-1 wist zondag zelfs tot de finale door te kunnen dringen maar verloor helaas in een enerverende wedstrijd. Een 2e plek was dan ook een mooie pleister op de wonde. De MO 15-1 sneuvelde uiteindelijk in de halve finale en moest na verlies van de troostfinale genoegen nemen met een de 4e prijs. Toch mooie prestaties van de Meiden van Smitshoek met hun eigen strijdlied/ hitsong die ook te horen was in Maastricht.

Terug naar het 2e. Dat is voor het 2e jaar op rij verwikkeld in de nacompetitie om promotie naar de reserve hoofdklasse. Tegenstander afgelopen zaterdag was zoals gezegd Capelle 2, dat juist met man en macht probeert om als voorlaatste in de competitie degradatie uit diezelfde reserve hoofdklasse te vermijden. Een sterke tegenstander die ook nog eens gebruik mocht maken van spelers uit het 1e. Uiteindelijk wist Smitshoek de wedstrijd goed te kunnen controleren en het was mooi het dat al snel op een 1-0 voorsprong wist te komen. Ondanks aandringen van Capelle wisten de Smitshoekers kort voor het einde de 2-0 te scoren en daarmee was de wedstrijd beslist. Nu op naar de apotheose van deze nacompetitie met als tegenstander het geduchte Scheveningen 2. Deze partij wordt volgende week zaterdag op neutraal terrein gespeeld, daarover t.z.t. meer op deze site.

Het 3e speelde om 13 u thuis een pittige pot tegen SHO 3. Ook deze Smitshoekers kwamen al snel op een 1-0 voorsprong, maar SHO kwam in de 2e helft goed terug en wist zelfs op een 1-2 voorsprong te komen. Maar het goed en gedreven spelende Smitshoek 3 creëerde kans na kans en wist de wedstrijd weer naar zich toe te trekken na 2 fraaie treffers 3-2. Het had zelfs ca 10 minuten voor tijd 4-2 kunnen en moeten zijn na een mooie aanval op links waarbij de bal hard langs de onderkant van de lat de bovenkant van het net toucheerde. Zelfs de meegereisde SHO-fans achter het doel moesten erkennen dat het een zuivere goal was. Maar de bal ketste terug het veld in en het was blijkbaar voor de scheids niet zichtbaar dat de doellijn gepasseerd was. Hoe dan ook, winst voor Smitshoek 3 dat zich nu net als het 2e opnieuw mag opmaken voor de finale van de nacompetitie om te promoveren naar de 2e klasse. Met als tegenstander??????????????????.?? Smitshoek 4.

Want dat moest eveneens in de nacompetitie aantreden tegen in dit geval De Jonge Spartaan 2, dat net als Capelle nog een beroep kon doen op spelers uit hun 1e. Ook deze wedstrijd was het aanzien meer dan waard. Het spel golfde heen en weer een aangezien de stand in de reguliere speeltijd op 2-2 bleef hangen, moest er verlengd worden. Hoewel sommigen toeschouwers het idee hadden dat de Jonge Spartanen nog wel wat meer power over zouden kunnen hebben voor die verlenging, bleken de Smitshoekers uiteindelijk verreweg de betere te zijn. Met veel guts, energie en goed voetbal bleven onze mannen prima overeind en werden bij enkele counters uiteindelijk nog 3 goals gescoord. Hoewel de bezoekers zeker tegen het eind van de wedstrijd nog een paar goede kansen wisten af te dwingen waarbij o.a. een keer op de paal en lat werd geschoten.

Dus staat er voor komende zaterdag een finale van de nacompetitie op de rol tussen Smitshoek 3 en Smitshoek 4. De locatie en aanvangstijd van die kraker is bekend, namelijk 13.00 u op het hoofdveld van Smitshoek. Ongeacht de uitslag is Smitshoek dus de grote winnaar en vooral het 3e want dat zal hoe dan ook volgend jaar kunnen uitkomen in de 2e klasse. Denk niet dat het een gezellig onderonsje zal worden want beide teams zijn tot op het bot gemotiveerd om die wedstrijd te winnen. Maar we nemen aan dat de onderlinge verhoudingen wel zodanig zijn dat er na de wedstrijd gebroederlijk een pint zal worden genuttigd.

Komt dus allen naar Smitshoek komende zaterdagmiddag want er is opnieuw wat te vieren. Een prachtig resultaat dit weekend voor Smitshoek na een bewogen seizoen. Met niet alleen succes voor het 1e en de nodige kampioenschappen, maar dus ook (opnieuw) voor de meiden, Smitshoek 2, 3 en 4. Het is fijn om bij Smitshoek te zijn toch?

AK, juni 2019