• Hautain Smitshoek verliest bij DSO

 • Te veel spelers bij Smitshoek dachten op 70% vermogen te kunnen winnen van de rode lantarendrager, maar DSO vocht voor wat het waard was en kreeg de beloning; het werd 1-0.

  Smitshoek, gehuld in het zwarte uittenue van de sponsoren AWL Moerdijk en Jordex, trad aan met dezelfde basis elf als vorige week.
  De wedstrijd begint aardig, Smitshoek lijdt in de 2e min. balverlies op het middenveld en DSO kan er vandoor, maar de aanvaller treuzelt iets te lang en Termijn kan redden.
  Even later een aanval van Smitshoek, Ilano Silva Timas schiet vanaf de rand zestien maar de bal ploft op de lat.
  In de fase daarna is Smitshoek dreigender en probeert het met afstandsschoten iets te forceren, de keeper van DSO kan met wat moeite zijn doel schoonhouden.
  Naarmate de 1e helft vordert worden beide ploegen slordiger en daalt het niveau behoorlijk.
  Het ontlokt op de tribune de opmerking dat het maar goed is dat DSO geen entree vraagt.
  Wat opvalt is dat Smitshoek op het middenveld altijd een mannetje te kort komt en dat de door blessures geplaagde frontlinie totaal niks kan afdwingen.
  Zo gaan we met 0-0 rusten.

  Aanvang 2e helft twee wissels bij Smitshoek, Jesper van den Bosch en Quinten van der Ent komen voor Marvin van der Made en Lucio Hollander.
  In de 53e min. het hoogtepunt van de wedstrijd als DSO er op links vandoor gaat, de voorzet kan worden doorgekopt en vervolgens wordt afgerond voor 1-0.
  Hierbij gaat de verdediging van Smitshoek niet vrijuit want zowel de doorkopper als de afronder kunnen ongehinderd hun ding doen.
  Smitshoek moet op jacht naar de gelijkmaker dat gaat te traag en te slordig. Het resultaat is twee kansen in bijna 40 minuten speeltijd. In de 78e min. een kopbal van Luc Delmee die over gaat.
  En in de 87e min. een vrije trap met een kopbal van Ilano Silva Timas die rakelings voorlangs gaat.
  Maar dat was het wel qua kansen voor Smitshoek dat zo een bedroevende nederlaag leed.

  In het voorjaar speelden beide ploegen tegen elkaar voor de districtsbeker, het werd toen op Smitshoek een makkelijke 3-0. Tel daarbij op de laatste plek op de ranglijst voor DSO en dan lijkt het toch dat Smithoek deze wedstrijd veel te makkelijk opgenomen heeft.
  Complimenten en felicitaties voor DSO, ze beloonden zichzelf voor de inzet en konden die rode lantaren weer aan een ander overdragen.

  SMITSHOEK:

  Michael Termijn – Lucio Hollander (46. Quinten van der Ent) – Peter Verhoeve – Jochem van den Biggelaar – Lorenzo Braaf – Damian van den Oever – Ryan Koolwijk – Ilano Silva Timas – Djaniny Lopes Mendes – Luc Delmee – Marvin van der Made (46. Jesper van den Bosch)