• In deze barre tijden waarbij het op de club uitermate stil is, waren wij benieuwd hoe onze leden en vrijwilligers deze tijden door komen. Na de aftrap van onze aller Leo Tol, zijn wij nu terecht gekomen bij de topscorer van ons vlaggenschip: Joey Kleijn.

De 27e jarige Joey werkt bij Alconet, maar als we hem aan de bel krijgen is hij net thuis van zijn ochtendshift. Want net als veel andere bedrijven, werken ze bij Alconet ook in teams en Joey werkt dan in die ochtendploeg. Samen met zn collega Brian. Vanaf 12 uur is Joey klaar en gaat hij thuis verder aan de slag.

Op de vraag hoe Joey de verdere tijd doorkomt, komt een duidelijk antwoord: “ik verveel me kapot”. In de middagen en avonden probeert hij zich wel fit te houden door voor zichzelf te trainen. Maar aan hardlopen heeft altijd al een hekel gehad, dus dat zit er nu ook niet echt in om de tijd te doden. Wel doet hij geregeld wat work-outs en op zaterdag meestal een interval.
    De rest van de tijd wordt vnl. gedood met.... Netflix, waarbij het nieuwe seizoen van El Dragon nu op het lijstje staat. Verder is het in de tuin vertoeven de enige andere invulling. Joey laat duidelijk blijken dat hij het enorm mist om op het veld te staan en zeker de trainingen. Dat geldt ook voor het met vrienden een terrasje pakken, de corona crisis heeft daar nu even een forse streep door getrokken.
    Waar het ook aan ontbreekt is het teamgevoel en de welbekende “kleedkamer”. Het dilemma om nu in je eentje aan de slag te blijven is vooral dat je wel door moet trainen maar dat het volstrekt onduidelijk is waar je het nu voor doet. Want niemand kan nog zeggen wanneer en hoe alles weer gaat aanvangen.

Het stoppen van de competitie door de KNVB is voor Joey heel logisch. Dat kan gewoon niet anders, ook al is het natuurlijk lastig uit te leggen voor ploegen als Poortugaal die zo het kampioenschap en de promotie missen.

Op de vraag wat hij verder mist is komt Joey direct met het bezoek aan zijn opa en oma. Daar kan hij wel af en toe langs gaan, maar het contact is dan beperkt tot het voor het raam naar ze zwaaien.

Op de vraag wat zijn mooiste moment van afgelopen seizoen is geweest, zegt hij na een korte overdenking: ‘de uitwedstrijd tegen ’s-Gravenzande’. In die wedstrijd scoorde hij 2 x en dat ten overstaan van zijn familie die langs de kant stond, waarbij vooral de 2e een heerlijke solo was.

Tenslotte is de tip die hij mee wilt geven aan eenieder:
    Zorg dat je vooral fit blijft !
    Met de groeten van Joey Kleijn

De redactie